fbpx

Részvételi minőségbiztosítás a fenntartható élelmiszerfogyasztásért

A Tudatos Vásárlók Egyesülete célja  Magyarországon megismertetni az ún. részvételi minőségbiztosítás (PGS – participatory guarantee system) elméletét és mintáit, adaptálni a hazai fenntartható élelmiszerfogyasztás különböző szintereire. 2017-2019 kötött új képzési programot fejlesztettünk.

A fogyasztók keresik a jó minőségű, környezetet kímélő módon előállított, közelről szállított élelmiszereket, amelyek megbizható forrásból származnak. A lakosság fenntartható forrásból származó (bio, helyi) élelmiszerhez számos hagyományos (boltok, kiskereskedelmi láncok egységei, piacok) vagy újszerű színtereken juthat hozzá (webáruházak, közösségi gazdaságok, bevásárló közösségek, ún. termelői piacok). 

A hatóságok és a tanúsító szervezetek mellett  a vásárlók, közösségek, civil szervezetek is képesek tenni annak érdekében, hogy érdekeik védve legyenek, nőjön a fogyasztói bizalom, és javuljon a fenntartható minták életképessége közép és hosszú távon. 

A programhoz kapcsolódó cikkek, képzések anyagai, filmek az ikonokra kattintva olvashatók, nézhetők, letölthetők.

 

   

   

 

 Az EatingCraft oktatási programunkat az Európai Bizottság támogatta. Az oldalon megjelentek nem szükségszerűen tükrözik az Európai Bizottság nézeteit.

„Részvételi minőségbiztosítás a fenntartható élelmiszerfogyasztásért” című programunkat a Norvég Civil Alap támogatja.
 

 

Tetszett a cikk, szeretnél még több akciót? Nyomd meg a lenti gombot és támogasd a www.tudatosvasarlo.hu fenntartását egyszeri felajánlással.  Köszönjük!

Legyél Te is a Tudatos Vásárlók Egyesülete büszke támogatója!

A TVE éves támogatói díja 3000 forint. És ezért kapsz egy Tudatos Vásárló Kedvezménykártyát is.

Kattints ide, ha szeretnél 5-15% kedvezménnyel vásárolni a TVE által minősített helyeken.

 

    Iratkozz fel híreinkre!

    Tippek, tesztek, programok

    Megszakítás