Részvételi minőségbiztosítás a fenntartható élelmiszerfogyasztásért

A Tudatos Vásárlók Egyesülete célja  Magyarországon megismertetni az ún. részvételi minőségbiztosítás (PGS – participatory guarantee system) elméletét és mintáit, adaptálni a hazai fenntartható élelmiszerfogyasztás különböző szintereire. 2017-től új képzési programot fejlesztünk.

A fogyasztók keresik a jó minőségű, környezetet kímélő módon előállított, közelről szállított élelmiszereket, amelyek megbizható forrásból származnak. A lakosság fenntartható forrásból származó (bio, helyi) élelmiszerhez számos hagyományos (boltok, kiskereskedelmi láncok egységei, piacok) vagy újszerű színtereken juthat hozzá (webáruházak, közösségi gazdaságok, bevásárló közösségek, ún. termelői piacok). 

A hatóságok és a tanúsító szervezetek mellett  a vásárlók, közösségek, civil szervezetek is képesek tenni annak érdekében, hogy érdekeik védve legyenek, nőjön a fogyasztói bizolom, és javuljon a fenntarható minták életképessége közép és hosszú távon. 

A 2015 -2016 között zajlott programhoz kapcsolódó cikkek, képzések anyagai, filmek az ikonokra kattintva olvashatók, nézhetők, letölthetők.

 

   

   

 

 

„Részvételi minőségbiztosítás a fenntartható élelmiszerfogyasztásért” című programunkat a Norvég Civil Alap támogatja.
 

 Az EathingCraft projektet az Európai Bizottság támogatta. Az oldalon megjelentek nem szükségszerűen tükrözik az Európai Bizottság nézeteit.

Tetszett a cikk, szeretnél még több akciót? Nyomd meg a lenti gombot és támogasd a www.tudatosvasarlo.hu fenntartását egyszeri felajánlással.  Köszönjük!

Legyél Te is a Tudatos Vásárlók Egyesülete büszke támogatója!

A TVE éves támogatói díja 3000 forint. És ezért kapsz egy Tudatos Vásárló Kedvezménykártyát is.

Kattints ide, ha szeretnél 5-15% kedvezménnyel vásárolni a TVE által minősített helyeken.

   • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium,
    a fogyasztók érdekében