fbpx

| Kovács Gyula

Pici piac

Ezév tavasza óta a budapestiek, ha a a Fővám téri vásárcsarnokba vetődtek, netán örömmel is konstatálhatták, hogy a patinás épületben is beszerezhető bioélelmiszer. No nem mindig minden!

Az ok, ami miatt itt is felbukkantak az ökológiai gazdálkodásból származó termékek, sejthető: a Marczibányi tér rolója és a MOM park nyitása közti holt időszak. Ez kicsit előrevetíti a folytatást. Az eleinte állandó, kb. tíz fős áruscsapat mára egy állandó standra, az E-Bio üzemeltette Bioszigetre apadt. Itt hazai és “euimport” zöldséget, gyümölcsöt; szerdánként pedig pékholmit kapunk. Hátul a jobb sarokban. Péntekente viszont rendszeresen feláll egy bővebb formáció, mégpedig a Galga-farmosok tejtermékeivel, pékáruival gazdagodva.

Mielőtt áttennénk a nyaralás kezdetét szombatra emiatt, jobb, ha tudjuk, a Galga-farm augusztusig vakáción van… Az emberek a piacfelügyelőség szerint igénylik a szolgáltatást, így bővítés esedékes. Hajrá!

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás