fbpx

| Tudatos Vásárló

Ez a cikk már legalább 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

Pénzügyi navigátor a tudatosabb pénzügyi döntésekhez

Az MNB fogyasztóvédelmi oldalán számos, hasznos pénzügyi tanácsot, alkalmazást találhatsz, amelyek segítenek jobban kézben tartani a pénzügyeidet: betét- és megtakarításkereső, hitelkalkulátor de akár a háztartási költségvetés kalkulátor is hasznodra lehet. 

A Magyar Nemzet Banknak (MNB) kiemelt célja a pénzügyi fogyasztóvédelem további erősítése, s ez által a pénzügyi tudatosság és a pénzügyi kultúra fejlesztése. A jegybank a fogyasztók segítése érdekében megújította fogyasztóvédelmi oldalát.

 Olvass tovább!
 Tippek túlköltekezés ellen

Az új felületen kiemelt helyen szerepelnek a fokozott érdeklődésre számot tartó aktuális pénzügyi fogyasztóvédelmi hírek, valamint a pénzügyekről közérthetően tájékoztató Pénzügyi Navigátor Füzetek, a Pénzügyi Navigátor Filmek, valamint a Pénzügyi Navigátor Alkalmazások és Keresők is.

 

Az MNB Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Központja folyamatosan fejleszti a körültekintő pénzügyi döntéseket támogató, ingyenes és rendkívül széles adatbázisra épülő alkalmazásait. Ennek jegyében idén friss szolgáltatásként és új arculattal indult el az Értékpapírszámla-lekérdező, valamint az Országos fiók- és ATM-kereső alkalmazás.

Az MNB további – jelenleg is elérhető – alkalmazásai folyamatosan újulnak meg a közeljövőben, s a Bankszámlaválasztó, a Betét- és megtakarításkereső, a Hitel- és lízingtermék-választó, a Háztartásiköltségvetés-kalkulátor, valamint a Hitelkalkulátor is egységes, áttekinthetőbb lekérdező felülettel segíti majd a felhasználókat.

Mindezek az adott pénzügyi szolgáltatásra vonatkozóan Magyarország egyetlen teljes körű (valamennyi pénzügyi intézmény adott konstrukcióit felölelő), ingyenes, független alkalmazásának minősülnek, amelyekhez a piaci szereplők jogszabály alapján nyújtanak naprakész adatokat.

Forrás: MNB 

Kép: 

Tetszett a cikk, szeretnél még több akciót? Nyomd meg a lenti gombot és támogasd a www.tudatosvasarlo.hu fenntartását egyszeri felajánlással.  Köszönjük!

Legyél Te is a Tudatos Vásárlók Egyesülete büszke támogatója!

A TVE éves támogatói díja 3000 forint. És ezért kapsz egy Tudatos Vásárló Kedvezménykártyát is.

Kattints ide, ha szeretnél 5-15% kedvezménnyel vásárolni a TVE által minősített helyeken.

  Nemzeti Fejlesztési Minisztérium – a fogyasztók érdekében. A cikk a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium FV-I-16-2016-00023 jelű pályázat keretében valósult meg.  

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás