fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Pénzügyi navigátor a tudatosabb pénzügyi döntésekhez

| Tudatos Vásárló

Ez a cikk már 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

Az MNB fogyasztóvédelmi oldalán számos, hasznos pénzügyi tanácsot, alkalmazást találhatsz, amelyek segítenek jobban kézben tartani a pénzügyeidet: betét- és megtakarításkereső, hitelkalkulátor de akár a háztartási költségvetés kalkulátor is hasznodra lehet. 

A Magyar Nemzet Banknak (MNB) kiemelt célja a pénzügyi fogyasztóvédelem további erősítése, s ez által a pénzügyi tudatosság és a pénzügyi kultúra fejlesztése. A jegybank a fogyasztók segítése érdekében megújította fogyasztóvédelmi oldalát.

 Olvass tovább!
 Tippek túlköltekezés ellen

Az új felületen kiemelt helyen szerepelnek a fokozott érdeklődésre számot tartó aktuális pénzügyi fogyasztóvédelmi hírek, valamint a pénzügyekről közérthetően tájékoztató Pénzügyi Navigátor Füzetek, a Pénzügyi Navigátor Filmek, valamint a Pénzügyi Navigátor Alkalmazások és Keresők is.

 

Az MNB Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Központja folyamatosan fejleszti a körültekintő pénzügyi döntéseket támogató, ingyenes és rendkívül széles adatbázisra épülő alkalmazásait. Ennek jegyében idén friss szolgáltatásként és új arculattal indult el az Értékpapírszámla-lekérdező, valamint az Országos fiók- és ATM-kereső alkalmazás.

Az MNB további – jelenleg is elérhető – alkalmazásai folyamatosan újulnak meg a közeljövőben, s a Bankszámlaválasztó, a Betét- és megtakarításkereső, a Hitel- és lízingtermék-választó, a Háztartásiköltségvetés-kalkulátor, valamint a Hitelkalkulátor is egységes, áttekinthetőbb lekérdező felülettel segíti majd a felhasználókat.

Mindezek az adott pénzügyi szolgáltatásra vonatkozóan Magyarország egyetlen teljes körű (valamennyi pénzügyi intézmény adott konstrukcióit felölelő), ingyenes, független alkalmazásának minősülnek, amelyekhez a piaci szereplők jogszabály alapján nyújtanak naprakész adatokat.

Forrás: MNB 

Kép: 

Tetszett a cikk, szeretnél még több akciót? Nyomd meg a lenti gombot és támogasd a www.tudatosvasarlo.hu fenntartását egyszeri felajánlással.  Köszönjük!

Legyél Te is a Tudatos Vásárlók Egyesülete büszke támogatója!

A TVE éves támogatói díja 3000 forint. És ezért kapsz egy Tudatos Vásárló Kedvezménykártyát is.

Kattints ide, ha szeretnél 5-15% kedvezménnyel vásárolni a TVE által minősített helyeken.

  Nemzeti Fejlesztési Minisztérium – a fogyasztók érdekében. A cikk a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium FV-I-16-2016-00023 jelű pályázat keretében valósult meg.  

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

2022 tavaszán a tavaszi Tiszta otthon és ÖkoKör Kamra csoportok lezárultát és a közösen elért eredményeket egy zártkörű workshoppal ünnepeltük meg. Harmincan gyűltünk össze, hogy a fenntarthatóság jegyében vegán szendvicskrémeket készítsünk a Közöshely dolgozóinak vezényletével, valamint Vászonzsákoslány, azaz Antal Évi a melt&pour szappankészítés rejtelmeibe avatott be minket. Mi az az ÖkoKör? Itt megmutatjuk!

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok