alap kinézet

System Messages

 

  • Tervezz előre! - az egyik ok, amiért az emberek nem szeretnek biciklivel munkába járni az, hogy nem akarnak leizzadni. Kis utánajárással mindenhol lehet zuhanyzót találni a közelben, például tornateremnél, uszodánál; és egy edzőterembe vagy uszodába szóló bérlet még mindig olcsóbb, mint a benzin.  Ne felejts el szappant, dezodort, törülközőt és egyéb tisztálkodószereket vinni.
  • Vigyél előre váltásruhát a munkahelyedre! - Viheted a ruhákat egy hátizsákban, habár attól leizzadhat a hátad. Másik jó megoldás a csomagtartóra erősíthető biciklistáska, viszont abban könnyebben összegyűrődnek a kényesebb darabok. Ha nem mindennap kerékpározol munkába, akkor az autós napokon vigyél be ruhákat egy vagy akár több napra előre, így biciklizéskor is kevesebb súlyt kell szállítanod, ami főleg kezdő kerékpárosoknál lehet nagy könnyebbség.
  • Egy öreg drótszamár is megteszi - a munkába menéshez nem kell, hogy menő verseny- vagy túrakerékpárod legyen, elég egy régi mountain bike. Kezdetben ne költs sokat a biciklire és a felszerelésre, hiszen ha tényleg használod később majd költhetsz rá még.
  • Legyen nálad tartalék gumibelső és tudj kereket cserélni! - soha nem tudhatod, hogy mikor kapsz defektet, és biztos nem akarod kilométereken keresztül tolni a kerékpárodat. Egy foltozó készlet is hasznos lehet, de még egyszerűbb, ha van nálad egy tartalék gumibelső, egy pumpa és a szükséges szerszámok. Így gyorsan kicserélheted a kidurrant kereket, és később megfoltozhatod otthon.
  • Légy óvatos! - Pofonegyszerűnek tűnhet, de érdemes tanácsokat olvasni a biztonságos biciklizéssel kapcsolatban, mielőtt nekivágsz a veszélyes városi forgalomnak.
  • A kerékpározás élvezet! - Nemcsak jó móka, hanem sokkal szórakoztatóbb, mint az autózás. Próbáld csak ki! Imádni fogod.

 

Kapcsolódó cikkeink:

Kerékpárral a munkába! >>> 

Kéne egy jó bicaj! >>> 

Városi bringázás 10 pontban >>> 

A barátod már bringával jár >>> 

Egy kerékpáros Magyarország felé >>> 

  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium,
    a fogyasztók érdekében

Smink