alap kinézet

System Messages

Keressünk fenntartható termelésből származó síléceket és snowboardot! Támogassuk az olyan környezetbarát cégeket, amelyek szélenergiát használnak, bambuszból készült snowboardokat vagy Paulownia fából készült síléceket árulnak!

Használt sporteszközöket vegyünk, vagy ha nem sűrűn használjuk őket, akkor inkább csak kölcsönözzük a léceket vagy deszkát!

A sípályához próbáljunk tömegközlekedéssel eljutni, ha erre nincs lehetőségünk, akkor érdeklődjünk a helyi sí és snowboard üzleteknél, ugyanis sok ilyen bolt szervez ingajáratokat a sípályákhoz!

A síelés legkörnyezetbarátabb változata a sífutás, mégis nagyon kevesen választják a lejtőkön való lesiklás helyett - nem kell hozzá sífelvonókat, fűtött hüttéket vagy hógépeket üzemeltetni, és nyugodtabb környezetben, változatosabb tájakon való sífutás is ugyanolyan intenzív lehet, mint a hagyományos síelés.

Környezetbarát síruházatot és -felszerelést válasszunk - például növényalapú snowboard waxot vagy organikus anyagból készült szabadtéri ruházatot!

A már nem használt eszközöket adományozzuk el valamilyen segélyszervezetnek, vagy vigyük el olyan üzletbe, ahol gondosodnak az újrahasznosításáról!

Síeljünk helyi pályákon, vagy legalább minél közelebb otthonunkhoz, hogy ne növeljük nagyon a síelés szénlábnyomát magával az utazással is!

Ellensúlyozzuk a nagy utazásokat, cserébe támogassunk adománnyal olyan szervezeteket, amelyek megújuló energiaforrásokkal kapcsolatos fejlesztésre fordítják pénzünket!

 

Kapcsolódó cikkeink:

Fontos tudnivalók a síelésről 

Fiatalokat vernek át a feketéző síeltetők 

Az ökoutazás tíz legfontosabb pontja. Min változtassunk utazáskor? 

Utazás a bolygón 

Utazótáska, avagy hogyan pakol a tudatos vásárló 

Utasbiztosítás - mire érdemes odafigyelni? 

  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium,
    a fogyasztók érdekében

Smink