Praktikus ötletek

Természetes medicina: élénkítők

Assam tea: Az indiai Brahmaputra folyó völgyében termesztett fekete tea testes aromájáról híres. Kifejezetten erős, élénkítő hatású főzetét kávé helyett fogyaszthatjuk reggel.

Earl Grey: A fekete teák közé tartozó teakeverék aromáját a bergamott (citrusféle) olaja adja. A kávénál hosszabb ideig élénkít, mert a benne lévő koffein lassabban szívódik fel.

Ír tea: Az írek rendkívül büszkék az Assam feketetea-fűből készült főzet élénkítő hatására. Erőssége miatt fogyasztása reggel ajánlott, tejjel és cukorral ízesítve. 

Jázmintea: Nevét a zsenge tealevelekkel együtt szárított friss jázminvirágról kapta. A jázmintea elűzi a fáradtságérzetet, segít az emésztésben, értágító és zsírcsökkentő hatású.

Matétea: A maté örökzöld, trópusi-szubtrópusi növény, szárított levelei és szára fogyasztható teaként. Különlegessége a koffeint helyettesítő matein, amely frissíti az agytevékenységet, csökkenti a stressz hatásait, erősíti a szervezet védekezőképességét, ellazít, méregtelenít és szabályozza a vércukorszintet.

Nagy csalán: a gyomnövényként ismert csalán szinte minden betegségre gyógyírt kínál. A csalántea élénkítő hatású, kiváló vértisztító, vízhajtó.

A gyógyteák fogyasztásában is legyünk mértékletesek. A legjobb hatás eléréséért olvassuk el a csomagoláson lévő elkészítési útmutatókat vagy bújjuk a gyógynövényes könyveket.

 

Kapcsolódó cikkeink:

Jól fogy a bizonytalan hatású energiaital >>>

Nagy a kockázata az energiaital fogyasztásának >>>

  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium,
    a fogyasztók érdekében