Praktikus ötletek

Mire figyeljünk repülőjegy vásárlásnál?

A repülőjegy-forgalmazó honlapok jelentős része a fogyasztók megtévesztésével próbál nagyobb bevételre szert tenni. A fogyasztónak az internetes repülőjegy vásárlása során a következő kérdésekre érdemes odafigyelnie:

  • A rossz gyakorlat szerint a repülőjegy forgalmazók egy része nem nevezi meg egyértelműen a kedvezményes útvonalakat, az akció időtartamát. A honlapon feltüntetett ár mellé a foglalás során különféle újabb költségek adódnak. A tisztességesen működő társaságok oldalain a vásárló a repülőjegy valós, végső árával találkozik.
  • Számos repülőjegyet forgalmazó honlap nem tájékoztatja a fogyasztót a kedvezményes jegyek számáról, az akciók érvényességéről.
  • A szerződési feltételek legyenek átláthatók, egyértelműek, a különböző nyelvű változatok tartalmilag ne térjenek el egymástól.
  • A honlapon legyen elérhető az üzemeltető társaság minden szükséges elérhetősége (cégnév, cím, telefonszám, email cím).

 

Kapcsolódó cikkeink:

Késik, törölt, túlfoglalt - A légiutasok jogairól 

Kérdezz! Válaszolunk! - Érdekelne, hogy egy internetes webáruházban való vásárlás esetén milyen jogok illetik meg a fogyasztót?

Megtévesztő árak az internetes repülőjegy vásárlások során

Nem árt az óvatosság, ha repülővel utazunk

  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium,
    a fogyasztók érdekében