Praktikus ötletek

Környezetbarát ajándékötletek vendégségre

 

 

 

Növény (nem vágott virág): A virág egyszerű és gyakori ajándék, de a vágott virág nem igazán tekinthető környezetbarátnak. Költsünk inkább egy kicsit többet az ajándékra és vigyünk cserepes növényt vendéglátónknak! Ez az ajándék ráadásul nem csak környezetbarát, hanem hasznos is: ha szobanövényt ajándékozunk, az tisztítja a beltéri levegőt, ha valamilyen fűszernövényt választunk, azt ételek ízesítéséhez használhatja fel új tulajdonosa.

Vegetáriánus szakácskönyv: Bátorítsuk vendéglátóinkat a környezettudatosabb étkezére és ajándékozzunk nekik olyan szakácskönyvet, amely segíthet csökkenteni a húsfogyasztást! Ha olyan könyvet szeretnénk vinni, amelyben nem csak receptek, hanem információk is vannak a vegetarianizmusról, akkor nem fogunk csalódást okozni házigazdánknak.

Saját készítésű receptes doboz: Vegyünk egy olcsó, akármilyen csúnya dobozt, és dekupázs technikával díszítsük fel újságokból kivágott szép képekkel vagy szalvétákkal! Ha még különlegesebbet szeretnénk, akkor kérjünk gyermekkori fotókat vendéglátónk szüleitől, és azokat ragasszuk a dobozra!

Házi lekvár vagy befőtt: Egy általunk készített ajándékkal fejezhetjük legjobban köszönetünket a vendégségért. A nyáron eltett lekvárokból és befőttekből személyes és „édes" ajándékcsomagot válogathatunk össze.

Gyertya méh- vagy szójaviaszból - Mindenki szereti a gyertyákat, különösen az ünnepek alatt, de a paraffinból készült gyertyák erősen szennyezi a szoba levegőjét. Egy szép méhviasz vagy szójagyertya szalaggal átkötve egyszerű és kedves módja hálánk kimutatásának.

Organikus tea - semmi sem hasonlítható egy bögre forró teához egy hideg téli estén, ezért tökéletes, őszi  ajándék lehet az organikus, leveles (nem filteres) tea. Ha házigazdánknak nincs teatojása, ne felejtsük el azzal is meglepni!

Biobor - a bor népszerű, az utolsó percekben is beszerezhető ajándék. Ha mi is úgy járunk, hogy már csak arra marad időnk a vendégség előtt, hogy beugorjunk egy üzletbe egy üveg borért, akkor tegyünk egy szívességet a bolygónknak, és válasszunk biobort!

 

Kapcsolódó cikkeink:  

  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium,
    a fogyasztók érdekében