Praktikus ötletek

Adventi koszorú

Adventi koszorút készíthetsz magad is - ezzel nem csak a pénztárcádat kíméled meg, de a készítés bensőséges része lehet a karácsonyi készülődésnek is.

Alapanyagok, kellékek
koszorúalap: a virágboltokban, piacokon árusított, különböző méretű szalmából, vesszőből vagy drótból készített alap - de végső soron ezt is készíthetjük magunk;
• az alap borítására tuja, fenyő, borostyán - ezek a legmegfelelőbbek tartósságuk miatt;
• 4 db gyertya, tetszés szerint;
• egyéb díszítőelemek: különböző termések (toboz, bogyók stb.), szeletelt és szárított narancs, alma, szalag és az ebből készített masni - de hobbi- és virágboltokban számos előre készített díszítőelemet találunk;
• 0,8 mm átmérőjű drót a díszek rögzítéséhez;
• olló, metszőolló, drótvágó.

Elkészítés

A fenyőt és a zöldeket vágjuk fel 15 cm-es darabokra, a drótból pedig vágjunk a mutatóujjunkra hajtva kis U betűket (ajánlatos a drót végét átlósan levágni így könnyebb lesz beszúrni az alapba). A fenyőből és egyéb zöldekből 3-4 db-ot kis csokrokba fogunk, majd az alapra fektetve a száruknál fogva megtűzzük az U alakú drótokkal, s lépésről lépésre beborítjuk a koszorúalap teljes felületét.

A gyertyák rögzítéséhez vágunk 8 db 10 cm-es drótot, végüket megfogjuk fogóval, s addig melegítjük őket, amíg pirosan nem izzanak. Kettőt - kettőt szúrunk belőlük a gyertyák aljába. Amikor megszilárdulnak, a drótok másik végét a koszorúba szúrva rögzítjük a gyertyákat a koszorúra (szintén tetszés szerint, szimmetrikusan elosztva, vagy hármat egymás mellé, egyet pedig külön).

A díszeket a gyertyák közé helyezzük, szintén U alakúra hajtogatott dróttokkal rögzítve. Ha tobozt is szeretnénk használni, akkor a tekerjük köré a drótot, csavarjuk meg erősen, és így tűzzük fel a koszorúra. Végül a masnik következnek, amiket a gyertyák mellé tűzünk olyan módon, hogy a drót végére kampót hajtunk, a masni közepére helyezzük, majd erősen megcsavarjuk.

Forrás: Gazlap

 

Kapcsolódó cikkeink:

Olvasónk írta: Adventi napló >>>

Kis karácsony vagy nagy karácsony? - A mit, hol, hogy? lista >>>

Idén is lehet más a karácsony! >>>

A szeretet szemete >>>  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium,
    a fogyasztók érdekében