fbpx
greenwashing workshop

Online workshop a greenwashingról

Gyáraink csakis fenntartható forrásból… környezetbarát összetevők… öko, bio… mikroműanyag mentees!!! Ismerős? Te is úgy érzed, hogy miközben minden termék zöldben úszik, valami mintha mégsem stimmelne, és nincs előrelépés a fenntarthatóság ügyében? Ha te is szeretnél fekete öves lenni a greenwashing lefülelésében, akkor ott a helyed május 3-án 18 órakor kezdődő online workshopunkon!

A Tudatos Vásárlók Egyesületénél fél éve vágtunk bele a greenwashing, azaz zöldre festés elleni kampányunkba, amivel nem titkolt célunk, hogy leszámoljunk ezzel a káros gyakorlattal. A gyártókat és cégeket nehéz fülön csípni  álzöld kommunikációjuk miatt, a szabályozás – ahogy lenni szokott – komoly lépéshátrányban próbál lépést tartani a piaci trendekkel. Fogyasztóként viszont nap mint nap döntenünk kell, melyik terméknek higgyünk, ezért fel kell tudnunk ismerni, mikor próbálnak megtéveszteni minket.

Miről lesz szó a workshopon?

 • Mit tekintünk zöldre festésnek és mi a baj vele?
 • Mik a zöldre festés leggyakoribb esetei (gyakorlati példákon keresztül), hogyan lehet fogyasztóként felismerni, ha zöldre festéssel van dolgunk?
 • Bemutatjuk azokat a kezdeményezéseket, ökocímkék, amelyek mögött valós eredmények és környezetbarát elvárások állnak, így ténylegesen alternatívát jelentenek azok számára, akik a bolygót kímélő termékeket keresnek.
 • Szóba kerül a jogi háttér is, hogy a fogyasztóvédelmi szabályok jelenleg mennyire terjednek ki a zöldre festés eseteire, és miként védik a vásárlókat. Ennek részeként az Európai Unió jelenlegi állásfoglalásáról is szó lesz a témában.

Mikor?

2023. május 3. 18:00-19:30.

Előadók

Gulyás Emese projektvezető
Haraszti Anikó
Haraszti Anikó fogyasztóvédelmi szakértő

 

 

 

Regisztráció

Ha szeretnél részt venni az eseményen, 1000 Ft minimális támogatói adománnyal biztosíthatod részvételedet.

 1. Válaszd ki magadnak a támogatói összeget itt (ajánlott minimum adomány 1000 forint.)
 2. Paypal utaláskor a közleménybe kérünk, írd be: ADOMÁNY, GREENWASHING WORKSHOP és az e-mailcímed, amire a linket küldhetjük!
 3. Az adományozás határideje: május 2. éjfél
 4. Az adományozással a regisztrációd élővé válik. Az átlalad megadott emailcímre elküldjük neked a Zoom linket, erre kattintva a workshop időpontjában csatlakozhatsz az eseményhez.

Adományodat banki utalással is küldheted.

Számlaszámunk: Magnet Bank, 16200106-00108490
IBAN: HU40 1620 0106 0010 8490 0000 0000
SWIFT kód: HBWEHUHB

Utaláskor a közleménybe kérünk, írd be: ADOMÁNY, GREENWASHING WORKSHOP és az e-mailcímed, amire a linket küldhetjük!

Infó a workshopról

A workshopról felvétel készül, ami utólag költségtérítés ellenében nézhető majd vissza.


green and safe lifestyles

Ez a tartalom a Green&Safe LIFE-styles projekt keretében készült, az Európai Unió LIFE alapja támogatta.

784
Segítettünk, hogy képben legyél a termékekben lévő vegyi anyagok hatásával kapcsolatban?
toxfree szavazás játékok

Köszönjük az idődet, válaszoddal sokat segítettél!


546
Segítettünk, hogy kevesebb káros vegyi anyag legyen az életedben?
toxfree szavazás 2

Köszönjük az idődet, válaszoddal sokat segítettél!

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás