fbpx

| Tudatos Vásárló

Ez a cikk már legalább 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

Olaszországban törvény foglalkozik a méltányos kereskedelemmel

Tavasszal jóváhagyta az olasz parlament a fair trade-et támogató törvény első pontját, ami elősegíti méltányos kereskedelem népszerűsítését és támogatását. Ez komoly előrelépést jelent a fair trade szempontjából, ha ilyen magas szinten foglalkoznak a kérdéssel. 

 Mindez az elmúlt tíz év számos törvényjavaslata valamint 12 regionális törvény elfogadása után következett be. A kiemelt célok a következők:

 

·         a figyelemfelkeltés, az átláthatóság és a vásárlók tudatoságának növelése, 

·         a vállalatok ösztönzése fair trade alapanyagok, termékek használatára, és a CSR politikájuk (vállalati társadalmi felelősségvállalás) részeként a méltányos kereskedelem alapelveinek érvényesítése az értékesítési láncukban

·         a közintézmények (pl. iskolai étkezdék) elköteleződésének növelése a méltányos kereskedelmi gyakorlatok és termékek mellett 

·         független minősítésekkel támogatni a méltányos kereskedelem gyakorlatát és termékeit

méltányos kereskedelem lényege, hogy a felvásárlói ár valóban kifejezi a termelők anyagi és munkaráfordításait, és az ár kialakítása során figyelembe veszik a mindenkori gazdasági és szociális, sőt, ökológiai körülményeket.

Fair trade témában összegyűjtött cikkeinket itt találod

 

Forrás

Kép forrása: gogreenplus.com

Legyél Te is a Tudatos Vásárlók Egyesülete büszke támogatója!

A TVE éves támogatói díja 2500 forint. És ezért kapsz egy Tudatos Vásárló Kedvezménykártyát is.

 

Kattints ide, ha szeretnél 5-15% kedvezménnyel vásárolni a TVE által minősített helyeken.

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás