fbpx

| Tudatos Vásárló

Ökokör találkozó: közösségi kert, Átalakuló Wekerle, biobrikett

Többek között ezeket a kezdeményezéseket ismerhettük meg az Ökokör találkozón, ahol részt vett a nemzetközi Ökokör program kitalálója Marilyn Mehlmann is. Elkészült a várva várt kisfilmünk az Ökokörökről. Hangulatképek és videó nem csak zöldeknek. 

Íme a várva-várt kisfilmünk az Ökokörökről, Ökokörösöktől nem csak Ökokörösöknek!

 

 

A találkozó a kispesti Forrás Házban volt, amely több szempontból is különleges helyszínnek bizonyult.

Az olyan zöld beruházások mellett mint napelem, földhőn alapuló fütő- hűtőrendszer és esővízgyűjtés, az intézmény üzemeltetői kiemelt hangsúlyt helyeznek a mentálhigiénés, terápiás foglalkozásokra, a prevencióra.

A terápiás foglalkozásokon a résztvevők bekapcsolódhatnak a biobrikett gyártásba. Az elkészült tüzelőanyagot az önkormányzat ősszel kiosztja a rászorulók között.

A használt farmer gyűjtésével, mosásával, darabolásával a Réthy Fashion által megálmodott és új életre kelt farmerruhák elkészítését segítik.

  

Szintén jó terápiás foglalkozásnak bizonyul a papírhulladékból készülő kosár, doboz termékek készítése is. A végeredmény pedig önmagáért beszél.

Marilyn Mehlmann a Global Action Plan International vezetője (balra), a nemzetközi Ökokör program kitalálója köszöntötte a résztvevőket. 

Az Ökokör találkozó során  ellátogattunk az Aranykatica Közösségi Kertbe, ahol a környékbeliek kis parcellákon kertészkednek és közösségi életet élnek.

Kicsi Vu gasztrobloggertől, az Ötfűszer Főzőiskola vezetőjétől megtudhattuk milyen az, amikor egy maréknyi helyi lakos nem felülről várja a megoldást a gazdasági, környezeti problémákra, hanem maga vág bele. Egy olyan társadalmi vállalkozást ismerhettünk meg, amely a helyiek igényére építve a helyiekért (is) van, és számos vonalon kapcsolódik az Átalakuló Wekerle mozgalomhoz.  

 

 

További képek a találkozóról Bajomi Bálint fotógalériájában. 

 

 

A fotókat köszönjük Bajomi Bálintnak, a kedves vendéglátást a házigazdánknak Sárkány-Balogh Csillának, a Forrás Ház vezetőjének! 

 

 

CELLS – 527167-LLP-1-2012-1-HU-GRUNDTVIG-GMP. 

Az Európai Bizottság támogatást nyújtott ennek a projektnek a költségeihez. This project has been funded with support from the European Commission.

Tetszett a cikk, szeretnél még több akciót? Nyomd meg a lenti gombot és támogasd a www.tudatosvasarlo.hu fenntartását egyszeri felajánlással.  Köszönjük!

 
   

 

Legyél Te is a Tudatos Vásárlók Egyesülete büszke támogatója!

A TVE éves támogatói díja 2500 forint. És ezért kapsz egy Tudatos Vásárló Kedvezménykártyát is.

 

Kattints ide, ha szeretnél 5-15% kedvezménnyel vásárolni a TVE által minősített helyeken.

 

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás