fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Ökokör találkozó: közösségi kert, Átalakuló Wekerle, biobrikett

| Tudatos Vásárló

Többek között ezeket a kezdeményezéseket ismerhettük meg az Ökokör találkozón, ahol részt vett a nemzetközi Ökokör program kitalálója Marilyn Mehlmann is. Elkészült a várva várt kisfilmünk az Ökokörökről. Hangulatképek és videó nem csak zöldeknek. 

Íme a várva-várt kisfilmünk az Ökokörökről, Ökokörösöktől nem csak Ökokörösöknek!

 

 

A találkozó a kispesti Forrás Házban volt, amely több szempontból is különleges helyszínnek bizonyult.

Az olyan zöld beruházások mellett mint napelem, földhőn alapuló fütő- hűtőrendszer és esővízgyűjtés, az intézmény üzemeltetői kiemelt hangsúlyt helyeznek a mentálhigiénés, terápiás foglalkozásokra, a prevencióra.

A terápiás foglalkozásokon a résztvevők bekapcsolódhatnak a biobrikett gyártásba. Az elkészült tüzelőanyagot az önkormányzat ősszel kiosztja a rászorulók között.

A használt farmer gyűjtésével, mosásával, darabolásával a Réthy Fashion által megálmodott és új életre kelt farmerruhák elkészítését segítik.

  

Szintén jó terápiás foglalkozásnak bizonyul a papírhulladékból készülő kosár, doboz termékek készítése is. A végeredmény pedig önmagáért beszél.

Marilyn Mehlmann a Global Action Plan International vezetője (balra), a nemzetközi Ökokör program kitalálója köszöntötte a résztvevőket. 

Az Ökokör találkozó során  ellátogattunk az Aranykatica Közösségi Kertbe, ahol a környékbeliek kis parcellákon kertészkednek és közösségi életet élnek.

Kicsi Vu gasztrobloggertől, az Ötfűszer Főzőiskola vezetőjétől megtudhattuk milyen az, amikor egy maréknyi helyi lakos nem felülről várja a megoldást a gazdasági, környezeti problémákra, hanem maga vág bele. Egy olyan társadalmi vállalkozást ismerhettünk meg, amely a helyiek igényére építve a helyiekért (is) van, és számos vonalon kapcsolódik az Átalakuló Wekerle mozgalomhoz.  

 

 

További képek a találkozóról Bajomi Bálint fotógalériájában. 

 

 

A fotókat köszönjük Bajomi Bálintnak, a kedves vendéglátást a házigazdánknak Sárkány-Balogh Csillának, a Forrás Ház vezetőjének! 

 

 

CELLS – 527167-LLP-1-2012-1-HU-GRUNDTVIG-GMP. 

Az Európai Bizottság támogatást nyújtott ennek a projektnek a költségeihez. This project has been funded with support from the European Commission.

Tetszett a cikk, szeretnél még több akciót? Nyomd meg a lenti gombot és támogasd a www.tudatosvasarlo.hu fenntartását egyszeri felajánlással.  Köszönjük!

 
   

 

Legyél Te is a Tudatos Vásárlók Egyesülete büszke támogatója!

A TVE éves támogatói díja 2500 forint. És ezért kapsz egy Tudatos Vásárló Kedvezménykártyát is.

 

Kattints ide, ha szeretnél 5-15% kedvezménnyel vásárolni a TVE által minősített helyeken.

 

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

2022 tavaszán a tavaszi Tiszta otthon és ÖkoKör Kamra csoportok lezárultát és a közösen elért eredményeket egy zártkörű workshoppal ünnepeltük meg. Harmincan gyűltünk össze, hogy a fenntarthatóság jegyében vegán szendvicskrémeket készítsünk a Közöshely dolgozóinak vezényletével, valamint Vászonzsákoslány, azaz Antal Évi a melt&pour szappankészítés rejtelmeibe avatott be minket. Mi az az ÖkoKör? Itt megmutatjuk!

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok