fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Téged is vár a februári ÖkoKör Kamra csoportvezető képzés

ökokör, húsmentes

Eleged van a sok kidobott ételből, de nem tudod, hogy előzd meg a pazarlást? Már profi vagy a csomagolásmentes vásárlásban, de kipróbálnál új szezonális és húsmentes ételeket? Szeretnéd, hogy tiszta legyen a lakásod, de aggódsz a kétes egészségügyi hatású vegyszerek miatt? Úgy érzed, hogy egyedül nehéz változtatni? Akkor csatlakozz egy bátorító, segítő tanulókörhöz! Az ÖkoKörben együtt minden könnyebb, ezt bizonyítja több száz magyarországi ÖkoKörös tapasztalata. Jelentkezz február 25-26-ai ingyenes ÖkoKör Kamra és Tiszta otthon ÖkoKör csoportvezető képzésünkre, és indítsd el a saját csoportodat!

A Tudatos Vásárlók Egyesületénél 2022 február 25-26-án kétnapos ÖkoKör csoportvezető képzést tartunk Budapesten. A képzés elvégzése után egyaránt jogosult leszel ÖkoKör Kamra és Tiszta otthon ÖkoKör csoport indítására is. A csoportvezető képzés és az azt követő ÖkoKör is ingyenes. Olvass tovább, hogy megtudd, ott-e a helyed.

Mi ez?

Az ÖkoKör Kamra egy kiscsoportos tanulókör, amelynek résztvevői személyes élményeken keresztül tanulják meg, hogyan lehet egészségesebben és környezetkímélőbben étkezni, bevásárolni, és elkerülni sok felesleges pénzkiadást és élelmiszer pocsékolást. A beszélgetések tartalma leginkább a tagokon múlik, de gyakran szó esik helyi beszerzési forrásokról, tárolási tippekről, menütervezési fortélyokról, szokásváltoztatási trükkökről, húscsökkentési praktikákról, szóval csupa olyanról, ami Téged is segíthet a környezettudatosabb táplálkozásban. Fontos, az ÖkoKörben nem az elmélkedésé, hanem a tetteké a főszerep! Így néz ki az ÖkoKör Kamra >>>

“Kis lépésekben mindent meg lehet változtatni.”  Olvasd el Lili történetét, és tudd meg, hogy miért vágott bele anno az ÖkoKörbe, és 5 év után is mi maradt meg neki az ÖkoKör Kamra hatásából.

A Tiszta otthon Ökokör az egészséges és környezetkímélő takarításról szól. Hogyan lehet tisztán tartani az otthonunkat, és elkerülni sok felesleges pénzkiadást és hulladéktermelést. Beszélgetünk a szelíd szerek (pl. ecet, mosószóda stb.) hatásairól, kipróbálunk hagyományos alapanyagokból készült takarítószereket, együtt teszteljük hatékonyságukat, beszélünk csomagolásmentes vásárlásról, környezetkímélő takarítási praktikákról, és sok egyébről.  Nézd meg, hogy néz ki a Tiszta otthon ÖkoKör!

ökokör, húsmentes, vegyszercsökkentés

Mit tesz a csoportvezető?

Egy ÖkoKör vezetőjeként a mi támogatásunkkal tudsz segíteni másoknak, hogy elinduljanak a zöldülés útján. Az 5-8 fős csoportod 6 héten keresztül találkozik majd, ahol egy munkafüzet és egymás segítségével hétről-hétre különböző környezet- és egészségtudatos fortélyokat próbáltok ki, és új, zöld rutinokat alakítotok ki a környezetkímélő és egészségesebb étkezésről és/vagy takarításról.

Az ÖkoKör nem kész megoldásokat kínál, inkább saját lehetőségeiteknek megfelelően mutatja meg az egyéni megoldásokat. A csoportvezető nem a „megmondó ember”, hanem segíti a csoportot, hogy mindenkiből a lehető legtöbb tudás és elszántság jöjjön elő. Együtt átbeszélve a témákat új ötleteket, tippeket, megoldásokat kaphaszt, de Te is inspirálhatsz másokat a változtatásra.

A jelenlegi képzés a Tiszta otthon ÖkoKör és az ÖkoKör Kamra elindításához egyaránt segítséget nyújt.

“Rengeteget tanultam a képzés során. Leginkább azt, hogy nem baj, ha valami nem válik be. Hogy nem kell megerőszakolni magunkat, és azokat a kicsi lépéseket kell először megtenni, amiket nem is olyan nehéz – mindig csak a következőt.” – Ismerd meg Laura történetét, aki Tiszta otthon ÖkoKört és Kamra csoportot is tartott.

ökokör, húsmentes, vegyszercsökkentés

Az ÖkoKör csoportvezető képzés segítségével:

 • könnyebben össze tudod toborozni a saját ÖkoKör csoportodat, megtudod kiket érdemes meghívnod, és kik azok, akikre fölösleges pazarolni az idődet;
 • betekintést nyersz abba, hogyan motiválhatod a csoporttagjaidat, hogy kis lépésekkel, de elinduljanak, vagy továbblépjenek a zöldülés útján;
 • a lehető legtöbbet ki tudod hozni a csoportból, akár pár hét alatt is;
 • lesznek technikáid arra, hogy mit tegyél, ha lapos a hangulat, nehezen indul be a beszélgetés az ÖkoKör találkozók során, vagy valaki rendszeresen „túlbeszéli” a többieket;
 • ötletet kapsz ahhoz, hogyan lehet játékosan, akár humorral is beszélgetni olyan komoly témákról, mint a klímaváltozás, egészséges, klímabarát étkezés, háztartási vegyszerek;
 • képbe kerülsz a leggyakoribb élelmiszereken és háztartási tisztítószereken található jelölésekkel, termékcímkékkel kapcsolatban;
 • nem utolsó sorban rájössz, hogy lehetsz remek csoportvezető akkor is, ha nincs a kisujjadban az egész élelmiszeripari kézikönyv, nem vagy dietetikus, se vegyész.

“Az ÖkoKör képzés minden várakozásomat felülmúlta. Nem egy egyszerű képzés volt, hanem inkább egy kétnapos, élményekben gazdag találkozás hozzám hasonlóan gondolkodó emberekkel. Az ÖkoKör képzés két napján óriási energiákat és új lendületet kaptam a többiektől.” – Tóth Andi (Dobd ki a szemetest c. könyv szerzője)

ökokör, húsmentes, vegyszercsökkentés

Milyen változásra számíthatsz?

Amikor korábbi ÖkoKörök eredményességét vizsgáltuk, azt találtuk, az ÖkoKör Kamra résztvevők közel harmadára csökkentették a kidobott étel mennyiségét az ÖkoKör találkozók végére. A Tiszta otthon ÖkoKörös háztartásokban pedig negyedével csökkent a vegyszerek száma.

Az ÖkoKör Kamrában kipróbálhatod…

 • azokat az egyszerű trükköket, amelyektől kevesebb étel kerül majd a kukába, így csökken a lelkiismeret furdalásod és a fölösleges pénzkiadásod is,
 • hogyan tervezz heti menüt és bevásárlólistát;
 • hogyan illeszthetsz a heti menüdbe 1-2 húsmentes napot;
 • hogyan tárolhatod legtovább az egyes élelmiszereket;
 • hol van a közeledben megbízható termelő vagy csomagolásmentes bolt.

A Tiszta otthon ÖkoKörben kipróbálhatod…

 • hogy tudsz kevesebb vegyszerrel takarítani, úgy, hogy mégis tiszta legyen a lakás és a ruha;
 • valóban hatékonyak-e az ökocímkés tisztítószerek;
 • mit tud a mosószóda és a fura nevű marhaepe szappan;
 • milyen közösen tisztítószert kutyulni;
 • mivel válthatod ki az ecetet, ha nem bírod a szagát, de mégis szelídebb szert használnál.

ökokör, húsmentes, vegyszercsökkentés

Mikor? Hol? Hogyan?

Időpont: 2022. február 25-26. (péntek 13:00-19:00h, szombat 9:00-18:00h)

Helyszín: Budapest 1114 Kosztolányi Dezső tér 7. (VALYÓ Bázis  Ottlik kertnél Bukarest utca és Kosztolányi Dezső tér sarkán)

Jelentkezési határidő: 2022. február 21. hétfő éjfél

Regisztrációs díj: 5.000Ft (Ezt a csoportod elindulása után visszafizetjük.)

A regisztrációs díjat az alábbi “donate” gombbal tudod befizetni. A megjegyzésbe kérjük írd be, hogy “Budapest ÖkoKör képzés”.


A hatályos jogszabályok alapján, a képzésen csak védettségi igazolvánnyal lehet részt venni.A képzés hatékonysága érdekében kérjük, csak akkor jelentkezz, ha mindkét alkalommal részt tudsz venni. Felhívjuk a figyelmet, hogy a képzésen nincs lehetőség gyerekkel részt venni. Kérjük, próbáld megoldani máshogy a gyerekfelügyeletet. Köszönjük a megértést!

ökokör, vegyszermentes

Amit a Tudatos Vásárlók Egyesülete nyújt:

A csoportvezető képzésen legfeljebb 30 fő vehet részt. A jelentkezések elfogadása a regisztráció sorrendjében történik.

Amit a Tudatos Vásárlók Egyesülete nyújt:

 • Munkafüzet a csoportmunka támogatásához (digitálisan vagy nyomtatva).
 • Nemzetközileg és Magyarországon is kipróbált képzési módszertant, amely segít abban, hogyan hozd ki a jó ötleteket a csoporttagjaidból anélkül, hogy te lennél a megmondó ember.
 • Segédanyagok, mentorálás a csoportvezetés során.
 • Ha a helyzet úgy alakulna, online módszerek és eszközök (pl. Zoom felület) biztosítása virtuális csoportokhoz.

Tőled mindössze 3 dolgot kérünk:

 • A képzést követően a saját közösségedben vagy a Tudatos Vásárlók Egyesületénél jelentkezőkkel indítsd el az ÖkoKörödet legkésőbb 2022 március végéig.
 • Légy elkötelezett a környezettudatos életmód és a csoportban való tanulás iránt.
 • Hozd magaddal a lelkesedésed!

A járványhelyzettel kapcsolatos szabályok alakulása függvényében, a képzés előtt tájékoztatást küldünk nektek.

Ha ismersz valakit, aki szívesen bekapcsolódna, oszd meg vele a felhívásunkat!

 

Tarts velünk és tapasztald meg, hogy

a háztartászöldítést csakis örömmel érdemes csinálni!

Szeretettel várunk!

További kérdés esetén írj az okokor@tve.hu címre!


ökokör háztartászöldítés ofofA képzés az Európai Unió pénzügyi támogatásával, az  #OurFood.OurFuture  projekt keretében valósul meg. A Green&Safe LIFE-styles projektet az Európai Unió LIFE alapja támogatja, Azonosító: ENV GIE HU000622 Green&Safe LIFE-styles. A cikket az Innovációs és Technológiai Minisztérium FV-I-21-05-C pályázata társfinanszírozta.

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Hogyan lehet egészséges és környezettudatos a táplálkozásunk?

Hogyan lehet egészséges és környezettudatos a táplálkozásunk?

2022. február. 13-án tartottuk a Közösségi mezőgazdálkodás és ÖkoKörök családi napot, ahol közelebbről is megismerhették az érdeklődők a Tudatos Vásárlók munkáját. Ezen a napon a közösségi gazdaságok és az ÖkoKörök jutottak főszerephez: az izgalmas előadások és kerekasztal-beszélgetések mellett a vendégek személyesen is találkozhattak a gazdákkal, volt Magcsere, a legkisebbek pedig gyerekprogramok keretében játékosan tanulhattak a […]

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára