fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Nevezz be a Green-Go rövidfilm versenyre!

| Tudatos Vásárló

A CEEweb a Biológiai Sokféleségért, a Diverziti Egyesület és a Greenpeace Magyarország minden kamerát, illetve egyéb felvevőberendezés kezelőt meghív, hogy részt vegyen az első nemzetközi Green-Go rövidfilm versenyen és fesztiválon!

Kategóriák

 

Kincsünk a Föld és az élelem (Greenpeace)

Bebizonyosodott, hogy nem fenntartható az a mód, ahogyan ma az élelmiszereket termeljük. A nagyipari mezőgazdaság mérgező vegyszerekkel szennyezi a környezetet, néhány multinacionális agro-kémiai cég jogvédett vetőmagjait és génmódosított növényeket használ. Alapjaiban meg kell változtatnunk az élelmiszertermelést. A megoldás az ökológiai gazdálkodás, amely úgy teszi lehetővé az fenntartható gazdálkodást és az egészséges élelmiszerek előállítását most és hosszútávon is, hogy közben megvédi a talaj termőrétegét, a vízbázist, a klímát, támogatja a biológiai sokféleség megtartását és a környezetet sem vegyi anyagokkal, sem génmódosított növényekkel nem szennyezi el.

 

Túlélésünk kulcsa a fogyasztás csökkentése (CEEweb a Biológiai Sokféleségért)

Az elmúlt ötven év alatt fogyasztói szokásaink olyan méretet öltöttek, hogy már többszörös mennyiségű élelmet, nyersanyagot és energiát használunk, mint amit Földünk nyújt és megújítani képes. Az Európai Unió például 2,5-ször annyi nyersanyagot használ, mint amennyi rendelkezésére áll. Ezzel a jövő generációit veszélyeztetjük és romboljuk környezetünket, ami így egyre kevésbé tud ellenállni a káros hatásoknak. Változtassunk fogyasztói és vásárlói szokásainkon, csökkentsük élelmiszer, energia és nyersanyag felhasználásunkat!

 

Őrizzük meg erdeink sokszínűségét (Diverziti Egyesület)

Erdeink, melyek a szárazföldi élőlények 80%-ának nyújtanak otthont, 2 milliárd embernek biztosítanak megélhetést, illetve bolygónk tüdeje, a Föld 30%-át foglalják el. Azonban az élelmiszerek és ipari termékek (marha, szójabab, bioüzemanyag, papír) iránti növekvő igények miatt ezeket az értékes ökoszisztémákat több mint 10 ezer millió hektár per év sebességgel veszítjük el. Ha elveszítjük ezeket az ökoszisztémákat, megfosztjuk magunkat és környezetünket a friss levegőtől, a tiszta víztől, a klímaváltozás hatásainak csökkentésétől, a stabil talajoktól és a fajok sokszínűségétől.

A videók beküldési határideje 2011. november 24. A legötletesebb videókat értékes nyereményekkel díjazzák.
 

A Green-Go Rövidfilm Fesztiválra és a beérkezett művek vetítésére 2011. december 3-án kerül sor a budapesti Toldi moziban (1054 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky u. 36-38.). A beérkezett pályaművek mellett további környezetvédelmi rövidfilmeket is bemutatunk és egy természetvédelmi fotókiállítás is megnyitásra kerül bioétel kóstoló kíséretében. A szervezők egyéb érdekes, a versenykategóriákkal kapcsolatos programokkal is készülnek.
 

További információ:
http://greengofest.eu/hu/ honlapon és a contest@greengofest.eu email címen.

 

Kép [cc] marieclemence

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Greenwashing? Erre figyelj a boltokban!

Greenwashing? Erre figyelj a boltokban!

Ne dőlj be a zöldre festési praktikáknak és a hangzatos marketing szövegeknek! Összegyűjtöttünk néhány tipikus ál-zöld állítást, amik mögött a leggyakrabban nem áll valós fenntarthatósági törekvés. Pörgesd végig, kerüld el őket Te is. Nem igazán tiszta számodra, mit tekinthetünk zöldre festésnek? Itt leírtuk, mi az a greenwashing, a zöldre festés, és mi a baj vele?, itt […]

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok