fbpx

| Magyar Design Évkönyv 2013

Ez a cikk már legalább 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

Nemes ügy, álmodozás és dizájn: a Felhő Projekt

Szoktad a felhőket fürkészni és mindenféle alakot képzelni mögéjük? A Magyar Design Évkönyv 2013-ban szereplő öko- és felelős alkotások közül a Bódvaszilvási gyerekek és a MOME EcoLab Felhő Projektjét mutatjuk be.

A MOME EcoLab Felhő Projektje a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Bódva-völgyben mélyszegénységben élő gyerekek számára létrehozott kreatív alkotóműhely.

 

A program keretében a gyerekek designerekkel, építészekkel, fotósokkal, grafikusokkal, szociológusokkal és designmenedzserekkel közösen dolgoztak együtt.

 

Egy hónapon át mindennap kémlelték az eget, hogy lerajzolják a legszebb felhőt.

 

A rajzokból és a kortárs szerzők írásaiból született Felhő Könyv a későbbiekben felépülő Felhő Gyár kiindulópontja, ahol a MOME és a Bódvaszilvási Általános Iskola közös designműhelye valósul majd meg.

 

A Felhő könyvet itt is megnézheted:

 

 

 

Még több öko, felelős és klassz termék és történet magyar dizájnerektől a Magyar Design Évkönyv 2013-ban, itt:

 

 

 

Szöveg és fotó (c): Magyar Design Évkönyv 2013, © Text and Design, 2014, MOME Alapítvány

 

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás