fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Nem volt korlátlan a korlátlan beszélgetés

| Tudatos Vásárló

Ez a cikk már 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

Megtévesztő reklámozásért 10.000.000 Ft-ra bírságolta a Gazdasági Versenyhivatal a Telenor Magyarország Zrt.-t, mivel úgy hirdette Családi Csomag szolgáltatását „korlátlan beszélgetéssel”, hogy a szolgáltatás feltételei között 1000 perces időbeli korlát szerepelt.
 
 

A GVH megállapította, hogy a vállalkozás ténylegesen nem számlázott az eljárás 2013. szeptemberi indításáig a forgalmi korlát túllépése esetén sem, de a szerződéses feltételek alapján a vállalkozásnak lett volna lehetősége korlátozni az érintett csomagba foglalt ingyenes beszélgetések időtartamát. A Telenor az eljárás indítását követően módosította a szerződéses feltételeket, de arra vonatkozóan nem tudott biztosítékot nyújtani, hogy a „korlátlan beszélgetés” korlátozására egyébként sem került volna sor.

A GVH több enyhítő körülményt azonosított, de tekintettel többek között a Telenor elleni korábbi versenyfelügyeleti eljárásokra – köztük arra, amelyben a korlátlanság tényleges korlátai miatt marasztalta el a GVH a Telenort – indokoltnak találta a bírságolást és 10 000 000 Ft megfizetésére kötelezte.

A GVH megítélése szerint a korlátlanság ígérete gyakori a hírközlési piacon; több eljárás indult már a forgalmi korlátok vagy a korlátlansággal kapcsolatos megtévesztő üzenetek miatt. A Telenor nem pusztán elhallgatta, hogy a szerződéses feltételek tartalmaznak egy forgalmi korlátot, de kifejezetten korlátlanként népszerűsítette a szolgáltatását.

 

Forrás: Gazdasági Versenyhivatal sajtóközleménye

Kép: dreamstime

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára