fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Ne vessz el az iskolai bevásárláskor: keresd a címkéket

Ha szeptemeber, akkor iskolakezdés és persze bevásárlás. A sok-sok szemponton felül érdemes figyelni a vásárláskor a fenntarthatósági címkékre is, hiszen egyre több helyen találhatunk ilyen termékeket.

 

Szupermarket, papír-írószer vagy kisbolt? A legtöbb helyen már elérhetők olyan termékek, melyek előállításakor figyelembe vettek bizonyos környezeti-és társadalmi szempontokat, keressük ezeket.

 

 

Az FSC címke egy, a felelős erdőgazdálkodást igazoló címke. Ha megtalálható egy terméken ,akkor azt jelenti, hogy a termékek megfelelnek a környezettudatos és társadalmilag felelős termelésnek és gyártás feltételeinek.

Ezek között olyan konkrét vállalások vannak, mint a veszélyes növényvédő szerek használatának tilalma, a kivágott fák helyére újak telepítése. Az FSC címke esetén három jelöléssel találkozhatunk. Bővebben a címkéről itt.

 

 

 

Ha már műanyag kulacs, akkor érdemes figyelni, hogy BPA mentes legyen, a vegyülettel kapcsolatos számos egészségügyi kockázat és bizonytalanság miatt.

 

Az OEKO-TEX Standard 100 címke textil és ruhaipari termékekre vonatkozik, és abban segíti a vásárlót, hogy tájékozódjon a textíliákban előforduló problémás anyagokról és az egészségre káros színezőanyagokról. A címkével jelölt ruhák és textíl anyagok károsanyag szempontból ellenőrzöttek és a termékek előállítása során is garantálja a környezetbarát termelést. Bővebben a címkéről itt.

 

 

 

A Fairtrade címke a méltányos kereskedelemet garantálja. A méltányos kereskedelem célja, hogy az általános világpiaci áraktól függetlenül a résztvevők olyan árat kapjanak az előállított termékeikért, mely fedezi a ráfordításaikat és tiszetességes megélhetést biztosít. A minősítési rendszer fontos része, hogy a termékek előállítása során figyelembe vesznek bizonyos környezeti-és társadalmi szempontokat ( gyerekmunka tilalma, minimum ár kifizetése, korlátozott növényvédőszer használat). Bővebben a címkéről itt.

 

 

 

Ha te is egy vagy a több, mint egymillió olvasónkból, támogasd a www.tudatosvasarlo.hu fejlesztését. Hozzunk létre együtt egy megújult tudatosvasarlo.hu-t.

 

Így tudsz hozzájárulni Te is, hogy összegyűljön a 3.000.000 forint 2018. december végéig.
 

Segíts kisösszegű rendszeres havi adománnyal. Most! 

Rendszeres havi 1.000FT adomány

   

 

Rendszeres havi 2.000FT adomány

   

 

Rendszeres havi 5.000FT adomány

   

 

Rendszeres havi 10.000FT adomány

   

 

Egyszeri 5000 forint – kevesebb mint két mozijegy ára, de nekünk fontos segítség, főleg ha rögtön jön. 

   

 

Bármennyi pénzt adhatsz, minden apró vagy hatalmas hozzájárulás számít.

   

 

 

Ajánld fel adód 1%-át a TVE nek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete adószáma: 18245770-1-43

 

Ha banki átutalással támogatnál:

Számlavezető: Tudatos Vásárlók Közhasznú Egyesülete

Bank neve:    Magnet Bank

Számlaszám:    16200106-00108490-00000000

IBAN szám: HU40 1620 0106 0010  8490 0000 0000

Swift: HBWEHUHB

 

Köszönjük, hogy velünk vagytok!

 

 

Ajánlom másnak
támogass

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

A tudatos vásárló 12 pontja

Környezettudatosságra fel! – Videón a Tudatos Vásárló 12 pontja

A vásárlás a Te döntésed, a pénzed szavazat: Te döntöd el, mit és kit támogatsz. És mit nem. Lista, szatyor, mennyiség, javíttatás, újrahasznosítás és társai – 12 szempont, amit érdemes észben tartani vásárláskor. Tudatos vásárlás 12 lépésben.

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok