fbpx

| Tudatos Vásárló

Ne pazarolj! – Kipróbáltuk a budai csomagolásmentes boltot

Magok, gabona, liszt, nasi, mosószer, tejtermék, olajok és mindez kimérősen, saját edényben. Röviden így jellemezhetjük a Fő utcában lévő Ne pazarolj csomagolásmentes boltot. Na és persze profi kiszolgálás, tájékoztatás.

Miután nyáron kipróbáltuk az első budapesti csomagolásmentes boltot, a 13. kerületi Kresz Géza utcában lévő Ligeti boltot, a nagy örömködés után már csak egy kis keserűség maradt bennünk. Miért nincs ilyen jófej boltból még több?

Ezen is hamar túllendültünk miután megtudtuk, hogy ősszel a budai oldalon is nyílt egy hasonló szellemiségű csomagolásmentes bolt. A Batthyány és a Bem József tér között, a Fő utca 79-ben, a Ne pazarolj cégér és egy nagyon kedvesen berendezett kirakat hívja fel a figyelmet a nem mindennapi boltra.

A magok, fűszerek, nasik, liszt mind adagolóval ellátott tartályban vagy nagy üvegben várja a a saját dobozzal, vászontáskával felszerelt vásárlókat. Ha esetleg még nincs ilyen tárolónk, a boltban is megvehetjük.

Megtudtuk, hogy mindent nagy kiszerelésben szereznek be, és ezeknek is a nagy részét újrahasznosítják, mert pl. lenzsákban vagy nagy dobozokban érkeznek, amit visszaküldenek a gyártóknak. Azokból a termékekből, amelyek itthon is beszerezhetők hazai termelőket választanak, de értelemszerűen pl. a kesudiónál ez már nem valósítható meg.

A kimérős méz és olajok mellett…

…a kedvencünk a kimérős mosószer és mosogatószer volt. Gyorsan feltankoltunk belőle.

A tejterméket az Etyektejtől szerzik be, szintén nagy kiszerelésben, a dobozokat a gyártó itt is újrahasználja. Tartanak kimérős tejfölt, túrót és joghurtot is, ottjártunkkor csak tejföl volt. Ha csak tejtermék miatt mennénk, érdemes előre érdeklődni.

A bolt nem csak széles kínálattal és a kellemes berendezéssel marasztal, de a kiszolgálás is elsőosztályú. Egyértelműen lejön, hogy az eladónak ez nem csak egy munka: minden kérdésünkre részletes, kimerítő választ kaptunk, és nem utolsó sorban átjött a lelkesedés az ügy iránt.

Ha már örömködéssel indítottunk, spoilerezünk is egy kicsit: nemsokára megnyit a harmadik budapesti csomagolásmentes bolt, a Ligeti bolt kistestvére a 11. kerületben a Karinthy Frigyes úton. Hamarosan arról is beszámolunk.

Kép: TVE

 


 

Ha te is egy vagy a több mint egymillió olvasónkból, támogasd a www.tudatosvasarlo.hu fejlesztését.

Így tudsz hozzájárulni Te is, hogy összegyűljön a 3.000.000 forint 2018. december végéig.
 

Rendszeres havi 1.000 Ft adomány

   

 

Rendszeres havi 2.000 Ft adomány

   

 

Rendszeres havi 5.000 Ft adomány

   

 

Rendszeres havi 10.000FT adomány

   

 

Egyszeri 5000 forint – kevesebb mint két mozijegy ára, de nekünk fontos segítség. 

   

 

Bármennyit adhatsz, minden apró vagy hatalmas hozzájárulás számít.

   

 

Ha banki átutalással támogatnál:

Számlavezető: Tudatos Vásárlók Közhasznú Egyesülete

Bank neve:    Magnet Bank

Számlaszám:    16200106-00108490-00000000

IBAN szám: HU40 1620 0106 0010  8490 0000 0000

Swift: HBWEHUHB

Köszönjük a támogatást! Az eddig összegyűlt összegről és a gyűjtés állásáról itt találsz további információkat.


A cikk az Innovációs és Technológiai Minisztérium (FV-I-18-19) támogatásával készült.

 

 

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás