fbpx

| Tudatos Vásárló

Naperőmű a XI. kerületi polgármesteri hivatalon

Az országban elsőként napelemekkel biztosítja a XI. kerületi polgármesteri hivatal saját áramellátását.

Az új napelemes rendszer névleges teljesítménye 20 KW, a próbaüzemek alatt a megtermelt elektromos energia 50,88 KW/h volt.

Az önkormányzat reményei szerint a napelemekkel jelentősen csökken a mintegy 2.500 négyzetméteres hivatal villanyszámlája, így a 26 milliós beruházás 9-10 év alatt megtérül, és onnantól kezdve nyereséget termel. A megtermelt áram értékesíthető, hiszen a napelemek közvetlenül, tetszőleges célra felhasználható elektromos áramot állítanak elő, a rendszer évi 27 tonna szén-dioxidtól mentesíti a környezetet.

 

Forrás: MTI

Kép [cc] Kevin T. Houle

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás