fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Nagy Réka Ökoanyu: a legjobbkor érkezett az életembe az ÖkoKör-vezető képzés

ökokör, háztartászöldítés

2020-ban országosan 12 helyszínen, közel százan csatlakoztak hozzánk, hogy együtt vágjanak bele otthonuk vegyszermentesítésébe. Nagy Réka Ökoanyu is részt vett azon a találkozáson, amelyen a Tiszta otthon ÖkoKörök csoportvezetői dugták össze a fejüket. Réka megírta, mit ad neki, mit adhat bárkinek ez a lehetőség.

Miután pár éve a mainstream médiát is elérték a klímaváltozással, ökológiai válsággal kapcsolatos aggasztó hírek, azt kutatom, hogyan lehet az elméleti tudást és a változtatásra való törekvéséket a leghatékonyabban átültetni a gyakorlatba.

A lehető legjobbkor érkezett az életembe az ÖkoKör-vezető képzés, mert pontosan annak az első lépésnek a megtételét teszi sokkal könnyebbé, amit sokszor és sokan még a meglévő elhatározás mellett is nehezen tesznek meg. Ebben a folyamatban hatékonyan, egy jó módszertannal facilitálni az embereket szerintem csodálatos lehetőség és valós megoldás lehet.

Mindez nagyon hasonlít az eddigi munkámra, hiszen továbbra is a kis lépések, az ökologikus gondolkodás elsajátítása van a fókuszban, de a módszertan segít közösségi szintre emelni ezeket az eddig atomizált cselekvéseket.

ökokör, háztartászöldítés, csoportvezető

A képzéssel kapcsolatban az volt a legjobb élményem, hogy a csoport közös szándékára és erejére épül, felbontva a sok esetben megszokott tanár-diák, vezető-hallgató felállást, és közös munkára ösztönöz.

Az ÖkoKöröket és a vezetőképzést is jó szívvel ajánlom mindenkinek, aki tevékenyen részt szeretne venni az ökológia problémák megoldására irányuló munkában.

 

greenandsafe ökokörA Green&Safe LIFE-styles projektet az Európai Unió LIFE alapja támogatja, az Agrárminisztérium társfinanszírozza. Azonosító: ENV GIE HU000622 Green&Safe LIFE-styles

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Greenwashing? Erre figyelj a boltokban!

Greenwashing? Erre figyelj a boltokban!

Ne dőlj be a zöldre festési praktikáknak és a hangzatos marketing szövegeknek! Összegyűjtöttünk néhány tipikus ál-zöld állítást, amik mögött a leggyakrabban nem áll valós fenntarthatósági törekvés. Pörgesd végig, kerüld el őket Te is. Nem igazán tiszta számodra, mit tekinthetünk zöldre festésnek? Itt leírtuk, mi az a greenwashing, a zöldre festés, és mi a baj vele?, itt […]

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok