fbpx
ökokör, háztartászöldítés

Nagy Réka Ökoanyu: a legjobbkor érkezett az életembe az ÖkoKör-vezető képzés

2020-ban országosan 12 helyszínen, közel százan csatlakoztak hozzánk, hogy együtt vágjanak bele otthonuk vegyszermentesítésébe. Nagy Réka Ökoanyu is részt vett azon a találkozáson, amelyen a Tiszta otthon ÖkoKörök csoportvezetői dugták össze a fejüket. Réka megírta, mit ad neki, mit adhat bárkinek ez a lehetőség.

Miután pár éve a mainstream médiát is elérték a klímaváltozással, ökológiai válsággal kapcsolatos aggasztó hírek, azt kutatom, hogyan lehet az elméleti tudást és a változtatásra való törekvéséket a leghatékonyabban átültetni a gyakorlatba.

A lehető legjobbkor érkezett az életembe az ÖkoKör-vezető képzés, mert pontosan annak az első lépésnek a megtételét teszi sokkal könnyebbé, amit sokszor és sokan még a meglévő elhatározás mellett is nehezen tesznek meg. Ebben a folyamatban hatékonyan, egy jó módszertannal facilitálni az embereket szerintem csodálatos lehetőség és valós megoldás lehet.

Mindez nagyon hasonlít az eddigi munkámra, hiszen továbbra is a kis lépések, az ökologikus gondolkodás elsajátítása van a fókuszban, de a módszertan segít közösségi szintre emelni ezeket az eddig atomizált cselekvéseket.

ökokör, háztartászöldítés, csoportvezető

A képzéssel kapcsolatban az volt a legjobb élményem, hogy a csoport közös szándékára és erejére épül, felbontva a sok esetben megszokott tanár-diák, vezető-hallgató felállást, és közös munkára ösztönöz.

Az ÖkoKöröket és a vezetőképzést is jó szívvel ajánlom mindenkinek, aki tevékenyen részt szeretne venni az ökológia problémák megoldására irányuló munkában.

 

greenandsafe ökokörA Green&Safe LIFE-styles projektet az Európai Unió LIFE alapja támogatja, az Agrárminisztérium társfinanszírozza. Azonosító: ENV GIE HU000622 Green&Safe LIFE-styles

793
Segítettünk, hogy képben legyél a termékekben lévő vegyi anyagok hatásával kapcsolatban?
toxfree szavazás játékok

Köszönjük az idődet, válaszoddal sokat segítettél!


553
Segítettünk, hogy kevesebb káros vegyi anyag legyen az életedben?
toxfree szavazás 2

Köszönjük az idődet, válaszoddal sokat segítettél!

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás