fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Mielőtt belevágna… Gazdafórumok a génmódosításról

| Tudatos Vásárló

A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium megbízásából a Magyar Természetvédők Szövetsége (MTvSz) gazdafórumokat szervez a génmódosításról.

A rendezvényeken elhangzó előadásokkal az MTvSz ellensúlyozni kívánja a géntechnológiai cégek által terjesztett téves információkat. Az előadók előadók a génmódosított növények veszélyei mellett arról fognak beszélni, hogy milyen gazdasági, egészségügyi, környezetvédelmi hátrányokkal jár a termesztésük a gazdák és a lakosság számára.

Az első három rendezvény:

  • 2008. február. 7., csütörtök, 15 óra, szervező: Békés Megyei Zöld Kör Békéscsaba, Szabadság tér. 6. FEK ( 2. emeleti bár)
  • 2008. február. 11., hétfő, 16 óra, szervező: Zöld Kör Debrecen, Hajdú-Bihar Megyei Területi Agrárkamara előadóterme, Tessedik S u. 1.
  • 2008. február. 13. szerda, 14 óra, szervező: Bács-Kiskun Megyei Agrárkamara Kecskemét, Bács-Kiskun Megyei Agrárkamara, Tatársor 6.

A rendezvények első felében 3 előadás lesz a génmódosításról:

  • Homoki Hajnalka/Rodics Katalin/Lippai Kitti (Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium): A génmódosítás kockázatai és a hazai jogszabályi kötelezettségek
  • Dr. Márai Géza (Szent István Egyetem): A génmódosítás és a mezőgazdasági gyakorlat
  • Fidrich Róbert (Magyar Természetvédők Szövetsége): Kinek hoz hasznot a génmódosítás?

Az előadások után vitafórum zárja mindegyik rendezvényt.

A debreceni gazdafórumot a Natura2000 (természetvédelem) témakörrel színesítik a helyi szervezők. A rendezvény első felében elhangzó előadások segítségével az érintett gazdálkodók és érdeklődők kapnak tájékoztatást arról, hogy mi is a Natura 2000, miért jött létre, mi a célja? Mely területek tartoznak a rendszerhez, milyen indokok alapján? Mi várható a rendszertől, mit jelent majd a gazdálkodók számára? Milyen támogatások, korlátozások várhatóak?

Előadók: Horváth Tibor (Zöld Kör), Baranyi Tamás (Dél-Nyírség Bihari Tájvédelmi Egyesület, DE Agrár- és Környezetjogi Tanszék)

A gazdafórum sorozat többi rendezvényét február végén-március elején kerülnek megrendezésre (Nyíregyháza, Szekszárd, Túrkeve, Szolnok, Székesfehérvár, Csorna, Tét, Szeged városokban).

A gazdafórumokon az Egyetemes Létezés Természetvédelmi Egyesület és az által készített, “Mielőtt belevágna…” című tájékoztató kiadvány is terjesztésre kerül, valamint részleteket vetítenek a GMO-zi című DVD-ből is.

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Hogyan lehet egészséges és környezettudatos a táplálkozásunk?

Hogyan lehet egészséges és környezettudatos a táplálkozásunk?

2022. február. 13-án tartottuk a Közösségi mezőgazdálkodás és ÖkoKörök családi napot, ahol közelebbről is megismerhették az érdeklődők a Tudatos Vásárlók munkáját. Ezen a napon a közösségi gazdaságok és az ÖkoKörök jutottak főszerephez: az izgalmas előadások és kerekasztal-beszélgetések mellett a vendégek személyesen is találkozhattak a gazdákkal, volt Magcsere, a legkisebbek pedig gyerekprogramok keretében játékosan tanulhattak a […]

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok