fbpx

| Tudatos Vásárló

Mielőtt belevágna… Gazdafórumok a génmódosításról

A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium megbízásából a Magyar Természetvédők Szövetsége (MTvSz) gazdafórumokat szervez a génmódosításról.

A rendezvényeken elhangzó előadásokkal az MTvSz ellensúlyozni kívánja a géntechnológiai cégek által terjesztett téves információkat. Az előadók előadók a génmódosított növények veszélyei mellett arról fognak beszélni, hogy milyen gazdasági, egészségügyi, környezetvédelmi hátrányokkal jár a termesztésük a gazdák és a lakosság számára.

Az első három rendezvény:

 • 2008. február. 7., csütörtök, 15 óra, szervező: Békés Megyei Zöld Kör Békéscsaba, Szabadság tér. 6. FEK ( 2. emeleti bár)
 • 2008. február. 11., hétfő, 16 óra, szervező: Zöld Kör Debrecen, Hajdú-Bihar Megyei Területi Agrárkamara előadóterme, Tessedik S u. 1.
 • 2008. február. 13. szerda, 14 óra, szervező: Bács-Kiskun Megyei Agrárkamara Kecskemét, Bács-Kiskun Megyei Agrárkamara, Tatársor 6.

A rendezvények első felében 3 előadás lesz a génmódosításról:

 • Homoki Hajnalka/Rodics Katalin/Lippai Kitti (Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium): A génmódosítás kockázatai és a hazai jogszabályi kötelezettségek
 • Dr. Márai Géza (Szent István Egyetem): A génmódosítás és a mezőgazdasági gyakorlat
 • Fidrich Róbert (Magyar Természetvédők Szövetsége): Kinek hoz hasznot a génmódosítás?

Az előadások után vitafórum zárja mindegyik rendezvényt.

A debreceni gazdafórumot a Natura2000 (természetvédelem) témakörrel színesítik a helyi szervezők. A rendezvény első felében elhangzó előadások segítségével az érintett gazdálkodók és érdeklődők kapnak tájékoztatást arról, hogy mi is a Natura 2000, miért jött létre, mi a célja? Mely területek tartoznak a rendszerhez, milyen indokok alapján? Mi várható a rendszertől, mit jelent majd a gazdálkodók számára? Milyen támogatások, korlátozások várhatóak?

Előadók: Horváth Tibor (Zöld Kör), Baranyi Tamás (Dél-Nyírség Bihari Tájvédelmi Egyesület, DE Agrár- és Környezetjogi Tanszék)

A gazdafórum sorozat többi rendezvényét február végén-március elején kerülnek megrendezésre (Nyíregyháza, Szekszárd, Túrkeve, Szolnok, Székesfehérvár, Csorna, Tét, Szeged városokban).

A gazdafórumokon az Egyetemes Létezés Természetvédelmi Egyesület és az által készített, “Mielőtt belevágna…” című tájékoztató kiadvány is terjesztésre kerül, valamint részleteket vetítenek a GMO-zi című DVD-ből is.

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás