fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Mentsük meg a lebontástól a Bécsi utca műemlék jellegű épületeit!

| Tudatos Vásárló

Az V. kerületi Bécsi utcában 2013-ra tervezett új városközpont felépítése több esztétikailag, építészetileg és művészettörténetileg kiemelkedő értékű épület lebontásával valósulna meg. Csatlakozz Te is a tiltakozáshoz!

A központi tervtanács július 30-án támogatásáról biztosította a pesti belváros legújabb épülettervét. Az új épülettömb elfoglalná a Bécsi utca 2-4-6-8-10. számú épületek helyét, ami a jelenlegi épületek lebontásával járna a Brit Nagykövetségtől a Kristóf térig.

Két városképileg védendő eklektikus lakóház (egyikük védettségét 2010 tavaszán szüntették meg) bontása mellett feláldoz olyan építészeti és kultúrtörténeti emlékeket, mint az 1909-ben áruháznak épült szecessziós Fischer házat, valamint az újkori magyar építészet egyik legkiemelkedőbb, építészeti megoldásában hazánkban egyedülálló alkotást, a Gulyás Zoltán által tervezett Chemolipex irodaházat (1963) A döntés kapcsán több neves építész is tiltakozását fejezte ki.

Részletek a döntésről és a tiltakozásról az Építészfórumon >>>

Itt csatlakozhatsz a tilatakozás Facebook csoportjához >>>

A lebontásra szánt épületek részletes bemutatásáról a hg.hu-n olvashatsz.

 

Forrás: Épitészforum

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

2022 tavaszán a tavaszi Tiszta otthon és ÖkoKör Kamra csoportok lezárultát és a közösen elért eredményeket egy zártkörű workshoppal ünnepeltük meg. Harmincan gyűltünk össze, hogy a fenntarthatóság jegyében vegán szendvicskrémeket készítsünk a Közöshely dolgozóinak vezényletével, valamint Vászonzsákoslány, azaz Antal Évi a melt&pour szappankészítés rejtelmeibe avatott be minket. Mi az az ÖkoKör? Itt megmutatjuk!

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok