fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Melyik milyen? A hazai elektronikus hírközlési szolgáltatások minősége

| Tudatos Vásárló

A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) mostantól már az egyes szolgáltatási ágazatok minőségéről is tájékoztat.

Melyik mobilszolgáltató jeleskedik leginkább a számlapanaszok elrendezésében? Melyik internetszolgáltatóra érkezett a legtöbb panasz? Melyik kábeltévé-társaság hárította el leggyorsabban a működési hibákat? Mindezek fontos kérdések, ha épp a számunkra legmegfelelőbb szolgáltatást és szolgáltatót szeretnénk kiválasztani (persze, ha van választási lehetőségünk).

Jó hír, hogy az egyes hírközlési szolgáltatások árai és a szolgáltatások elérhetőségi adatai után az NHH immár a hírközlési szolgáltatások minőségi paramétereit is közzé teszi honlapján. A 2005 őszén indított TANTUSZ a vezetékes- és mobiltelefon, valamint a szélessávú internet és a kábeltelevíziós szolgáltatások árairól és elérhetőségeiről tájékoztatott, mostantól viszont a szolgáltatások minőségét bemutató adatok közzétételével az NHH további segítséget nyújt azoknak, akik tudatos döntéseket akarnak hozni.

Az elektronikus hírközlési szolgáltatóknak – a 345/2004-es Kormányrendelet – alapján az általános szerződési feltételekben szolgáltatásminőségi követelményeket kell vállalniuk. A vállalások teljesülését a szolgáltatóknak folyamatosan mérniük kell, és a minden év januárjában nyilatkozniuk kell arról, hogy az eredmények mennyiben feleltek meg a vállalásoknak. Az ezekben a nyilatkozatokban szereplő adatokat tette most közzé, könnyen átlátható, érthető formában az NHH.

A feldolgozott adatok a www.nhh.hu weboldal „Szolgáltatások, berendezések, építmények” menüpontja alatt, a „Hírközlési szolgáltatások nyilvántartása – az elektronikus hírközlési szolgáltatások minőségi jellemzői” címen érhetőek el.

 

 

Forrás: NHH

 

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

2022 tavaszán a tavaszi Tiszta otthon és ÖkoKör Kamra csoportok lezárultát és a közösen elért eredményeket egy zártkörű workshoppal ünnepeltük meg. Harmincan gyűltünk össze, hogy a fenntarthatóság jegyében vegán szendvicskrémeket készítsünk a Közöshely dolgozóinak vezényletével, valamint Vászonzsákoslány, azaz Antal Évi a melt&pour szappankészítés rejtelmeibe avatott be minket. Mi az az ÖkoKör? Itt megmutatjuk!

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok