fbpx

| Tudatos Vásárló

Melyik milyen? A hazai elektronikus hírközlési szolgáltatások minősége

A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) mostantól már az egyes szolgáltatási ágazatok minőségéről is tájékoztat.

Melyik mobilszolgáltató jeleskedik leginkább a számlapanaszok elrendezésében? Melyik internetszolgáltatóra érkezett a legtöbb panasz? Melyik kábeltévé-társaság hárította el leggyorsabban a működési hibákat? Mindezek fontos kérdések, ha épp a számunkra legmegfelelőbb szolgáltatást és szolgáltatót szeretnénk kiválasztani (persze, ha van választási lehetőségünk).

Jó hír, hogy az egyes hírközlési szolgáltatások árai és a szolgáltatások elérhetőségi adatai után az NHH immár a hírközlési szolgáltatások minőségi paramétereit is közzé teszi honlapján. A 2005 őszén indított TANTUSZ a vezetékes- és mobiltelefon, valamint a szélessávú internet és a kábeltelevíziós szolgáltatások árairól és elérhetőségeiről tájékoztatott, mostantól viszont a szolgáltatások minőségét bemutató adatok közzétételével az NHH további segítséget nyújt azoknak, akik tudatos döntéseket akarnak hozni.

Az elektronikus hírközlési szolgáltatóknak – a 345/2004-es Kormányrendelet – alapján az általános szerződési feltételekben szolgáltatásminőségi követelményeket kell vállalniuk. A vállalások teljesülését a szolgáltatóknak folyamatosan mérniük kell, és a minden év januárjában nyilatkozniuk kell arról, hogy az eredmények mennyiben feleltek meg a vállalásoknak. Az ezekben a nyilatkozatokban szereplő adatokat tette most közzé, könnyen átlátható, érthető formában az NHH.

A feldolgozott adatok a www.nhh.hu weboldal „Szolgáltatások, berendezések, építmények” menüpontja alatt, a „Hírközlési szolgáltatások nyilvántartása – az elektronikus hírközlési szolgáltatások minőségi jellemzői” címen érhetőek el.

 

 

Forrás: NHH

 

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás