fbpx

Tarts velünk, legyél tagjaa Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Nagy mosógép-teszt

| Tudatos Vásárló

mosógép teszt

Megnéztük, hogy az itthon kapható mosógépek közül melyiket érdemes megvenni. Mennyit tudnak a Candy, az Indesit, a Whirlpool, az LG, a Miele és a többi márka különféle típusai. A mosógép nem kis kiadás, de érdemes okosan választani: azt találtuk, hogy árban nincs komoly különbség a leggyengébb és az egyik legjobb modell között.

Nézz körül ingyenes és fizetős tesztjeink között!
• Szagelszívók
• TV-k
• Porszívók
• Beltéri fehér falfestékek
• Mosogatógépek
• Málnaszörpök és további 34 termékcsoport teszteredményeit olvashatod. 

Mosógépet vásárolni ma már messze nem olyan egyszerű feladat, mint amikor az előzőt szereztük be. 10-15 éve elég volt azt eldönteni, mekkora és nagyjából mekkora kapacitású gépet akarunk. Ha nagyon cizelláltuk, szempont lehetett még, hogy ne legyen hangos, be lehessen állítani rajta a hőfokot és a centrifugálás fordulatszámát.


Iratkozz fel a Tudatos Vásárló Tesztek hírlevelére, hogy azonnal értesülj az újonnan megjelenő tesztjeinkről.

* indicates required
 


A mai gépek megszámlálhatatlan funkcióval rendelkeznek: automata hőszabályozás, extra öblítési ciklus, ciklus végi hangjelzés, automata mosószer, fehérítő vagy öblítő adagolás, gőztisztító program. Persze minél több speciális beállítás van egy mosógépen, annál drágább.

A TVE-nél 43 mosógépet teszteltünk laboratóriumban nemzetközi fogyasztóvédelmi szervezetekkel együtt, hogy kiderítsük, milyen jól mosnak, centrifugálnak és mennyire alaposan öblítik ki a mosószert a ruhából a különféle márkájú, itthon kapható mosógépek.

A teljes, fizetős tesztet itt nézheted meg >>>

14 ismert márka készülékeit vizsgáltuk, többek között Bosch, Candy, Hotpoint, Indesit, LG, Miele, Whirlpool és Candy gépeket.

 

Miele, LG és Siemens az élen

A lista élén 8-9 kg kapacitású Miele gépek végeztek, de szintén az élmezőnybe kerültek LG és Siemens készülékek is. Azzal szereztek sok pontot, hogy jól mosnak és centrifugálnak, miközben viszonylag energia- és víztakarékosak is, relatív csendesek és könnyen használhatók. Van közöttük félmilliós, de 130 ezer forintos készülék is közel hasonló eredménnyel. 

 

A lista vége – nem fogyaszt sokat, cserébe nem is mos jól

A tesztelt termékek között, a lista végén az olcsóbb, 80 ezer és 100 ezer forint közötti készülékek végeztek. Szinte kivétel nélkül azzal veszítettek sok pontot, hogy nem mossák ki rendesen a koszos ruhát, a mosószer egy része is a ruhában marad öblítés után, és centrifugálásban sem túl erősek. Cserébe viszonylag kicsi az áramfogyasztásuk, de kérdés, hogy megéri-e, ha a szennyezett ruhát emiatt többször kell kimosnunk.

Mivel egy mosógépet jó esetben több évig használunk, a környezettudatosság terjedésével, és persze takarékossági okokból már egyre több vásárlónál fontos szempont, hogy a lehető legkevesebb vizet és áramot fogyassza az évek során. A tesztben szereplő készülékek között többnél a víz- és energiatakarékosság éppen az alapfunkció, vagyis a mosás, öblítés, centrifugálás rovására megy.

Jó hír, hogy 112 ezer forintért már találtunk olyan modellt, amelyik nem energiafaló, mégis tiszta, jól kiöblített és centrifugált ruhát produkál. Ennél a lista leggyengébb láncszeme csak 22 ezer forinttal kerül kevesebbe.


Ha szeretnéd, hogy még több termék minőségét teszteljük, támogasd munkánkat!

 

Rendszeres havi 1.000 Ft adomány

   

 

Rendszeres havi 2.000 Ft adomány

   

 

Rendszeres havi 5.000 Ft adomány

   

 

Rendszeres havi 10.000 Ft adomány

   

 

Egyszeri 5000 forint – kevesebb mint két mozijegy ára, de nekünk fontos segítség. 

   

 

Bármennyit adhatsz, minden apró hozzájárulás számít.

   

 

Ha banki átutalással támogatnál:

Számlavezető: Tudatos Vásárlók Közhasznú Egyesülete
Bank neve:    Magnet Bank
Számlaszám:    16200106-00108490-00000000
IBAN szám: HU40 1620 0106 0010  8490 0000 0000
Swift: HBWEHUHB

Köszönjük!

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek