fbpx
botmixer teszt

Melyik a legjobb botmixer? Tesztösszefoglaló

Attól függ mire szeretnénk használni. A botmixer ugyanis ritka példája azoknak a konyhai gépeknek, amelyek kicsik, de mégis sokoldalúak lehetnek. Elsősorban turmixolni, pépesíteni tudunk velük, de ma már a legtöbb típushoz különböző kiegészítőket is vehetünk, melyekkel akár habverésre, aprításra vagy szeletelésre is alkalmasak. Legfrissebb tesztünkben 26 márka 95 termékét teszteltük. A tesztben pontoztuk a botmixerek különböző funkcióit, a könnyű kezelhetőséget, a zajszintet, a kivitelezés minőségét és a motor tartósságát. A tesztelt 95 termék közül 65 típust nem csupán turmixolásra lehet használni, így valóban hasznos segítőnk lehet a konyhában egy jól megválasztott darab.

Alapgépek

Az alap funkciók tesztelése során különböző turmixolást igénylő ételt készítettek velük: majonézt, palacsintatésztát, bébiételt és zöldturmixot. Az eredmények most is okoztak meglepetést. Az Imetec HB3 a négyből egyik feladattal sem boldogult elfogadható módon. Ráadásul ez egy kiegészítők nélküli termék, nem is volna más dolga, mint turmixolni, így azzal sem vígasztalhatjuk magunkat, hogy biztosan nagyon jól szeletel. Cserében viszont zúg, és azt jó tartósan, mert a motorja nem adja föl: zúg, zúg, bírja a strapát. 9 000 Ft-os árát önmagában kedvezőnek mondhatnánk.

A teszteredmények ismét azt mutatják, hogy csupán az ár alapján nem szabad következtetéseket levonnunk. Ugyanennyiért ugyanis van a kínálatban olyan termék is, amellyel becsületesen elkészült a turmix, a bébiétel, a majonéz és a palacsintatészta is.

Az összes eredményt itt éred el!

Egy adott márka mellett sem érdemes kétséget kizáróan letenni a voksunkat, mert az egyes modellek valós teljesítménye között nagy különbségek lehetnek, s egy márkán belül sem feltétlenül a drágább a jobb. Példa erre a Tefal HB12A1 Turbomix, mely 10 000 Ft-os átlagáron volt elérhető a tesztelés idején és sokkal jobb eredménnyel végzett összesítésben, mint a Tefal HB8331 botmixer, a maga 17 000 Ft-os átlagárával.

szuper10 kuponMegújult tesztes oldalunk!

A megbízhatóság maradt, az összehasonlítás még jobb lett.

Most május végéig 10% kedvezménnyel vásárolhatod meg Szupertagság csomagunkat!

Többfunkciós botmixerek kiegészítőkkel

A kiegészítőkkel rendelkező termékek esetén további teszteket is elvégzetek a laborban. Aprítottak dióféléket, fűszernövényeket, hagymát. Szeleteltek burgonyát. Tejszínhabot és tojásfehérjét vertek fel. Még burgonyapüré is készült, ha kínált ilyen lehetőséget a termék.

A tapasztalatok szerint mindegyik feladatnak más termék volt az abszolút bajnoka. A legszűkebb keresztmetszet a burgonya szeletelő funkció, illetve a krumplipüré készítés, erre kevés típus alkalmas. Valamilyen kompromisszumot mindenképpen kötnünk kell, úgyhogy alaposan gondoljuk át, melyek a számunkra legfontosabb funkciók.

Az összes eredményt itt éred el!

Mennyibe kerül?

A tesztelt termékek átlagára 6 000 és 48 000 Ft között mozgott a tesztelés idején. A csak turmixolásra való botmixerek kategóriájában az összesítésben

legjobb termék 30 000 Ft-os átlagáron érhető el, míg a második helyezett eredményben alig marad el utána, már 14 000 Ft-os átlagáron beszerezhető.

Ha végig gondoltuk, hogy nekünk miért is van szükségünk botmixerre, milyen egyéb feladatokat szeretnénk esetleg még a különböző kiegészítőkkel elvégezni a konyhában, alaposan járjunk utána a konkrét termék valós jellemzőinek. Hogy melyik botmixernek mi az erőssége vagy éppen a gyengesége, pontosan szűrhető a gyártóktól független teszt eredményeiből, illetve látható a termékek részletes adatlapján. A Tudatos Vásárlók Egyesületének megújult weboldalán könnyedén össze is tudjuk hasonlítani a kiszemelt termékeket.

Az összes eredményt itt éred el!

Miért kérünk pénzt az eredményekért?

Az International Consumer Research & Testing (ICRT) 1990-ben létrehozott, egységes sztenderdeket követő termékteszteléssel foglalkozó szervezet. A célja az, hogy megalapozott információkkal segítse a vásárlókat. A hálózat fogyasztóvédelmi szervezeteket fog össze Európából és a világ minden tájáról. Minden tagja reklámmentesen, gyártóktól, kereskedőktől és politikai pártoktól függetlenül működik. A tesztek részletes eredményeit kizárólag az ICRT-hez tartozó szervezetek publikálhatják saját, erre a célra kialakított felületükön. A hálózat magyarországi tagja a Tudatos Vásárlók Egyesülete, mi a www.tesztek.tudatosvasarlo.hu weboldalon tesszük közzé magyarul a nemzetközi vizsgálatokban megszerzett részletes, fogyasztói szempontok mentén rendszerezett eredményeket, valamint a nálunk is kapható termékek – teszt publikálásának időpontjában aktuális – átlagos fogyasztói árát.

A Tudatos Vásárlók tesztjei olyan vizsgálatokra alapoznak, amelyekben nemcsak műszeres méréseket végeznek, hanem ki is próbálják, felhasználói oldalról is értékelik az adott árucikkeket.

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás