fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Megugrott a vízfogyasztás a kánikulában

| Tudatos Vásárló

Az átlagosnál jóval több víz fogyott a rendkívüli melegben országszerte. Budapesten a forró napokon a szokásosnál mintegy 30%-kal nőtt a vízhasználat egy átlagos naphoz képest.

A csapadékos májust és júniust követően júliusban két igazán forró hét következett, ekkor a város vízfelhasználása is jelentős mértékben emelkedett. A július 8-ától 23-áig tartó időszakban kétszer is elrendelték a hőségriadót, ugyanis a napi középhőmérséklet több mint három napon keresztül meghaladta a 25 Celsius fokot.

A budapesti vízfogyasztás ebben az időszakban átlagosan napi 550 ezer köbméterre emelkedett, ami mintegy 100 köbméterrel több, mint egy átlagos napon. Július 15-én mérték a csúcsfogyasztást, amikor is csaknem 626 ezer köbméternyi vizet használtak el a Budapestiek – mondta Lengyel János, a Fővárosi Vízművek irányítási központjának vezetője. Ez messze elmarad a víztermelési kapacitástól, így vízkorlátozást nem kellett elrendelni a fővárosban.

Lengyel János hozzátette, hogy alig három nappal később már csak 480 ezer köbméter volt a napi vízfelhasználás, ami a szakember szerint jól példázza, hogy a nyári hétvégéken szinte elmenekül a lakosság a fővárosból.

 

Forrás: Fővárosi.hu

Kép [cc] tsja

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

2022 tavaszán a tavaszi Tiszta otthon és ÖkoKör Kamra csoportok lezárultát és a közösen elért eredményeket egy zártkörű workshoppal ünnepeltük meg. Harmincan gyűltünk össze, hogy a fenntarthatóság jegyében vegán szendvicskrémeket készítsünk a Közöshely dolgozóinak vezényletével, valamint Vászonzsákoslány, azaz Antal Évi a melt&pour szappankészítés rejtelmeibe avatott be minket. Mi az az ÖkoKör? Itt megmutatjuk!

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok