fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Megtévesztő reklámfogások az Auchantól

| Tudatos Vásárló

Ez a cikk már 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

Az Auchant jogsértő magatartásáért 50 millió Ft versenyfelügyeleti bírságra büntették.

A GVH július 20-i tárgyalásán megállapította, hogy az Auchan Magyarország Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. több vonatkozásban is a fogyasztók megtévesztésére alkalmas és a Versenytörvénnyel ellentétes magatartást tanúsított.

Az áruházlánc reklámújságjaiban számos termék esetén alkalmazta a „legolcsóbb”, illetve a „legolcsóbb termékeink” kifejezést, azt közvetítve, mintha a termékkategóriákon belül a reklámozott termékek mindig és minden körülmények között a legalacsonyabb áron megvásárolható termékek lennének a piacon fellelhető valamennyi termék közül. Eközben, szintén jogsértő módon, a reklámozott termékek az akció időtartama alatt nem is voltak kaphatóak az Auchan minden áruházában.

Ugyancsak jogsértés történt, amikor a fogyasztókat befolyásolandó az Auchan azt a látszatot keltette, mintha a „3 + 1 ajándék” csomagolásban árusított 400 g-os „Darling” macskaeledel akciós, azaz olcsóbb lett volna. A macskaeledel ugyanis olcsóbb volt, ha azt darabonként és nem négyes kiszerelésben vásárolták meg.

Szintén törvényellenes volt, hogy a 2006. májusában a 2 literes „Vera” forrásvizet a reklámújságjában közzétettnél magasabb áron árusították két Auchan áruházban is.

Az Auchan esetében a GVH ötödik alkalommal állapította meg, hogy a fogyasztók megtévesztésére alkalmas magatartást tanúsított. Mindezek figyelembevételével került kiszabásra az 50 millió Ft-os versenyfelügyeleti bírság.

 

Forrás: GVH

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

2022 tavaszán a tavaszi Tiszta otthon és ÖkoKör Kamra csoportok lezárultát és a közösen elért eredményeket egy zártkörű workshoppal ünnepeltük meg. Harmincan gyűltünk össze, hogy a fenntarthatóság jegyében vegán szendvicskrémeket készítsünk a Közöshely dolgozóinak vezényletével, valamint Vászonzsákoslány, azaz Antal Évi a melt&pour szappankészítés rejtelmeibe avatott be minket. Mi az az ÖkoKör? Itt megmutatjuk!

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok