fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Megtévesztő reklámfogások az Auchantól

| Tudatos Vásárló

Ez a cikk már 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

Az Auchant jogsértő magatartásáért 50 millió Ft versenyfelügyeleti bírságra büntették.

A GVH július 20-i tárgyalásán megállapította, hogy az Auchan Magyarország Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. több vonatkozásban is a fogyasztók megtévesztésére alkalmas és a Versenytörvénnyel ellentétes magatartást tanúsított.

Az áruházlánc reklámújságjaiban számos termék esetén alkalmazta a „legolcsóbb”, illetve a „legolcsóbb termékeink” kifejezést, azt közvetítve, mintha a termékkategóriákon belül a reklámozott termékek mindig és minden körülmények között a legalacsonyabb áron megvásárolható termékek lennének a piacon fellelhető valamennyi termék közül. Eközben, szintén jogsértő módon, a reklámozott termékek az akció időtartama alatt nem is voltak kaphatóak az Auchan minden áruházában.

Ugyancsak jogsértés történt, amikor a fogyasztókat befolyásolandó az Auchan azt a látszatot keltette, mintha a „3 + 1 ajándék” csomagolásban árusított 400 g-os „Darling” macskaeledel akciós, azaz olcsóbb lett volna. A macskaeledel ugyanis olcsóbb volt, ha azt darabonként és nem négyes kiszerelésben vásárolták meg.

Szintén törvényellenes volt, hogy a 2006. májusában a 2 literes „Vera” forrásvizet a reklámújságjában közzétettnél magasabb áron árusították két Auchan áruházban is.

Az Auchan esetében a GVH ötödik alkalommal állapította meg, hogy a fogyasztók megtévesztésére alkalmas magatartást tanúsított. Mindezek figyelembevételével került kiszabásra az 50 millió Ft-os versenyfelügyeleti bírság.

 

Forrás: GVH

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Greenwashing? Erre figyelj a boltokban!

Greenwashing? Erre figyelj a boltokban!

Ne dőlj be a zöldre festési praktikáknak és a hangzatos marketing szövegeknek! Összegyűjtöttünk néhány tipikus ál-zöld állítást, amik mögött a leggyakrabban nem áll valós fenntarthatósági törekvés. Pörgesd végig, kerüld el őket Te is. Nem igazán tiszta számodra, mit tekinthetünk zöldre festésnek? Itt leírtuk, mi az a greenwashing, a zöldre festés, és mi a baj vele?, itt […]

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok