fbpx

Tarts velünk, legyél tagjaa Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Megtévesztő reklám?! A GVH-hoz fordulunk Calgon ügyben

| Tudatos Vásárló

Ez a cikk már 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

Választ kaptunk a Calgontól az ecet mosógép-károsító hatásával kapcsolatos nyílt levelünkre. Mivel az állításaikat alátámasztó kutatást nem érezzük elég megalapozottnak, a GVH-hoz fordulunk.

Az ügy fejleménye, hogy 2012-ben a GVH 15 millió forintra bírságolta a Calgon forgalmazóját fogyasztók megtévesztése miatt. Az erről szóló cikkünket itt olvashatod. 

 

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a Calgon egy TV reklámban azt állította, hogy a vízkőoldóként használt ecet tönkreteheti a mosógépet.  Mivel a Tudatos Vásárlók Egyesülete évek óta környezetbarát alternatívaként népszerűsíti  az ecetet, egy tavalyi cikkünkben megpróbáltunk utánajárni a kérdésnek. Habár az általunk megkeresett szakemberek mind azt állították, hogy az ecet – ésszerűen használva – nem tehet kárt a mosógépben, valahogy senki nem adta a nevét ehhez.

Ezért  február elején nyílt levélben fordultunk  a Calgon hazai forgalmazójához, amelyben arra szólítottuk fel, hogy igazolja a reklámban elhangzott állítások valóságtartalmát.

Megkaptuk a választ a Calgon forgalmazójától, de mivel megítélésünk szerint az indoklásuk nem kellőképpen megalapozott, pontosítást kértünk, és egyúttal megtévesztő reklám gyanújával eljárást kezdeményezünk a Gazdasági Versenyhivatalnál.

A Calgontól kapott levelet valamint a válaszunkat a csatolt dokumentumokban olvashatjátok.

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek