fbpx

| Tudatos Vásárló

Megjelent a Tudatos Vásárló magazin 7. száma: Háztartási Vegyi Anyagok

Nyomtatott magazinunk legújabb számának témája a háztartási vegyi anyagok, a tisztítószerek környezetbarát alternatívái.

A Tudatos Vásárló magazin kiadásának célja, hogy hozzájáruljon egy olyan újfajta vásárlói értékrend kialakulásához, illetve megerősödéséhez, amelynek alapja a fogyasztás társadalmi és környezeti hatásait is figyelembe vevő fogyasztói magatartás.

Magazinunk megrendelhető a szerk@tve.hu email címen. Ha érdekel a magazin és szívesen támogatnád a kiadását, és a Tudatos Vásárlók Egyesülete egyéb tevékenységeit, légy egyesületünk támogató tagja! A tagságról bővebben itt olvashatsz.

A tartalomból:

Kínos Tisztaság

Vegytiszta? – Egy átlagos ember naponta körülbelül 10 ezer szintetikus vegyi anyaggal találkozik…

Peszticidek a lakásban – A növényvédő, gombaölő és rovarirtó szerek veszélyeiről

Tisztítószereink hulladékai – Szennyvíz és csomagolás

Mit kerüljünk el, mit használjunk? – Milyen káros vegyi anyagok lehetnek a különféle tisztítószerekben, és milyen anyagok és módszerek léteznek a káros szerek kiváltására?

Tisztaság nagyüzemben – A patakparttól a mosodáig

Intelligens és hatékony? – Tippek környezetbarát mosáshoz

A háziasszony szemszögéből – A szerző saját tapasztalatait meséli el: hogyan változtatta meg takarítási szokásait fokról fokra, a kedvező tapasztalatokon felbuzdulva.

Vegyszerek és reklámozás – A többség úgy gondolja, hogy a reklámok rá nincsenek hatással.

Vegyi áru – Vegyi anyagok jogi szabályozása

Takarítás vegyszer nélkül – A mikroszálas tisztítókendő

A szutyok fenomenológiája – A tökéletes higiénia állapotának illúziója alapvetően forgalmazásfilozófiai kategória

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás