fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Megjelent E-szám adatbázisunk

| Tudatos Vásárló

Megjelent típus, név és szám szerint is kereshető E-szám adatbázisunk. Az egyes szócikkek részletes leírással szolgálnak az egyes anyagok eredetéről, felhasználási területéről, felhasználásának céljairól, az ismert, bizonyított vagy vélt kockázatokról, valamint alkalmazásuk jogi hátteréről.

A www.tudatosvasarlo.hu/eszam címen, illetve a TudatosVásárló.hu „Adatbázis” menüpontja alatt elérhető adatbázisban minden élelmiszer-adalékanyagról rövid ismertető olvasható, amely kitér az adott anyag használhatóságára, funkciójára, előállítási módjára valamit a vele kapcsolatosan felmerülő egészségügyi kételyekre, tudnivalókra. A kapcsolódó cikkekből és lexikonból az is kiderül, hogy mely adalékanyagok használhatók bioélelmiszerekben, melyek állati eredetűek, melyeket állíthatnak elő genetikailag módosítással, és melyek az adalékanyagokkal kapcsolatos egészségügyi kockázatok.

A maga nemében mindezidáig a legrészletesebb magyar nyelvű, fogyasztói tájékoztatással szolgáló E-szám adatbázis létrehozásával célunk az volt, hogy minél többek számára lehetőséget nyújtsunk az élelmiszer adalékokkal kapcsolatos hiteles, és széleskörű tájékozódásra.

Az adatbázis az E-szem Alapítvánnyal való együttműködés keretei között, a németországi Verbraucher Initiative fogyasztóvédelmi civil szervezet www.zusatzstoffe-online.de adatbázisa alapján, magyar szakértők bevonásával készült. A benne közzé tett információk forrása a magyar törvényi előírások, valamint az Európai Unió illetékes hatóságinak, bizottságainak és tudományos testületeinek jelentései, állásfoglalásai.

A www.e-szam.hu weboldalon is elérhető adatbázis rövid összefoglalója megjelent nyomtatásban is. A kiadvány 400 Ft-os áron megrendelhető a Tudatos Vásárlók Egyesületétől, a tve[kukac]tve.hu címen.

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

2022 tavaszán a tavaszi Tiszta otthon és ÖkoKör Kamra csoportok lezárultát és a közösen elért eredményeket egy zártkörű workshoppal ünnepeltük meg. Harmincan gyűltünk össze, hogy a fenntarthatóság jegyében vegán szendvicskrémeket készítsünk a Közöshely dolgozóinak vezényletével, valamint Vászonzsákoslány, azaz Antal Évi a melt&pour szappankészítés rejtelmeibe avatott be minket. Mi az az ÖkoKör? Itt megmutatjuk!

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok