fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Margarin tesztre gyűjt a TVE

| Tudatos Vásárló

A TVE legújabb labortesztjében a 3-MCPD nevű rákkeltő anyag jelenlétét szeretné vizsgálni margarinokban. Támogasd Te is a tesztet adományoddal! 

3-MCPD ?!?!?

Nem, ez nem egy bolygó neve a szomszéd galaxisban és nem is egy titkos kódolt üzenet. Ez egy olyan potenciálisan rákkeltő hatású kémiai vegyület (teljes neve: 3-monoklórpropán-1,2-diol), amely az élelmiszer-feldolgozás során a margarinokba kerülhet.

Egy anyag, amit nem írnak rá termékcímkére, tehát nem lehetünk biztosak benne, hogy amikor margarint kenünk a kenyerünkre, akkor ez a vegyület vajon bekerül-e vele a szervezetünkbe. Támogasd a kezdeményezésünket, hogy kideríthessük az igazságot!

 

Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság 2009 és 2011 közötti vizsgálatai szerint több margarinban kimutatták a 3-MCPD jelenlétét.
A TVE mostani tesztjében annak szeretne utánajárni, hogy a boltokban leggyakoribb termékekben megtalálható-e ez a potenciálisan rákkeltő anyag.

A boltokban rengeteg különböző márkájú margarin kapható és a vaj-margarin párbajtól függetlenül továbbra is népszerű termék a vásárlók körében. 11 különböző márkájú margarint tesztelünk akkreditált laboratóriumban, hogy kiderítsük, tartalmaznak-e 3-MCPD-t.

Ha Te is szeretnéd tudni, hogy vajon tényleg mérgező és káros vegyületek kerülnek-e a margarinokba, akkor támogasd a margarin tesztet megosztással vagy adománnyal!

 

A teszt teljes költsége (laborvizsgálat, szakértői konzultáció, termékvásárlás): 396.000 Ft.

Ebből 56.000 forintot szeretnénk összegyűjteni, mert már csak ennyi hiányzik ahhoz, hogy 11 különböző margarint tesztelhessünk.

 

 

Köszönetképpen

Minden adományozónknak elküldjük a margarin teszt eredményét. Ezért arra kérünk, hogy az adjukossze.hu oldalon adományozáskor ne felejtesd el megadni az e-mail címedet.

 

A 3000 Ft feletti adományt egy ilyen egyedi kézműves TVE bögrével szeretnénk megköszönni, amelyet személyesen a TVE irodájában vehetsz át. (Sárga vagy kék színben választható)

 

Tetszett a cikk, szeretnél még több akciót? Nyomd meg a lenti gombot és támogasd a www.tudatosvasarlo.hu fenntartását egyszeri felajánlással.  Köszönjük!

 
   

 

Legyél Te is a Tudatos Vásárlók Egyesülete büszke támogatója!

A TVE éves támogatói díja 2500 forint. És ezért kapsz egy Tudatos Vásárló Kedvezménykártyát is.

 

Kattints ide, ha szeretnél 5-15% kedvezménnyel vásárolni a TVE által minősített helyeken.

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Greenwashing? Erre figyelj a boltokban!

Greenwashing? Erre figyelj a boltokban!

Ne dőlj be a zöldre festési praktikáknak és a hangzatos marketing szövegeknek! Összegyűjtöttünk néhány tipikus ál-zöld állítást, amik mögött a leggyakrabban nem áll valós fenntarthatósági törekvés. Pörgesd végig, kerüld el őket Te is. Nem igazán tiszta számodra, mit tekinthetünk zöldre festésnek? Itt leírtuk, mi az a greenwashing, a zöldre festés, és mi a baj vele?, itt […]

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok