fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Már a nyári hőség nélkül is a valaha mért 3. legmelegebb év lehet 2019

| Tudatos Vásárló

2019 már az első 5 hónap adatai alapján is a valaha mért 3. esztendő lehet – derült ki az amerikai Nemzeti Óceán- és Légkörkutatási Hivatal adataiból. És az első 5 hónapban még nincs benne a júniusi hőhullám. 

Az átlagos szárazföldi és vízfelszíni hőmérséklet idén már januárban 0,88 Celsius-fokkal magasabb volt a 20 században mért januárokénál, pontosabban 1880 óta.

Ezután a február és a március is bekerült az első 5 legmelegebb közé, az április pedig 0,93 Celsius-fokkal volt melegebb az ilyenkor átlagosnál, amivel a valaha mért 2. legmelegebb április lett. A május a Földön az elmúlt 140-ben mért 4. legmelebb május volt.

Az idei év első 5 hónapja alapján a szakemberek arra számítanak, hogy 2019 a valaha mért 3. legforróbb esztendő lehet. Az eddig feljegyzett 5 legmelegebb év kivétel nélkül az utóbbi 5 év – 2014-2018 – alatt volt.

A globális felmelegedésnek számos drámai következménye már most is érezhető: az Antarktisz körüli tengeri jégmező mérete májusban rekord méretűre csökkent, júniusban megérkezett a pusztító hőhullám Európába, gyorsabban olvad a sarkvidéki fagyott talaj, mint gondolták, Indiában 5 millióan állnak sorba vízért a szárazság miatt.


Ez a tartalom az Agrárminisztérium 2019-es Zöld Forrás programjának támogatásával készült.

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Egészséges ősgabonák a tányérunkon

Egészséges ősgabonák a tányérunkon

2023. február 18-án tartottuk a Közösségi Mezőgazdálkodás Családi napot. Aki eljött, személyesen is megismerkedhetett 11 hazai közösségi gazdával, valamint a témába vágó beszélgetéseket, előadásokat hallgathattak meg. Ha érdekelnek a gabonák és az egészséges táplálkozás, nézd meg a beszélgetést a Családi napról az ősgabonákról Dr. Szira Fruzsinával az ÖMKI vezető kutatójával, Fülöp Ádámmal a Pipacs Pékség […]

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok