fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Már megint a gyerekek szívnak? – Lejárt húst találtak közétkeztető cégnél

| Tudatos Vásárló

A pest megyei TS Gasztro Kft nevű közétkeztető cégnél 242 kg lejárt fogyaszthatósági és minőségmegőrzési idejű, valamint jelöletlen, nem nyomonkövethető élelmiszert talált a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. 

A NÉBIH a TS Gasztro Kft ceglédi “Bem konyháján” az ellenőrzés során a felhasználásra kerülő élelmiszerek között, – mindenféle elkülönítés, vagy megjelölés nélkül – több tételnyi lejárt fogyaszthatósági és minőségmegőrzési idejű élelmiszert találtak a szakemberek, például több mint 80 kg lejárt fogyaszthatósági idejű húst, húskészítményt. A lefoglalt áru mennyisége meghaladja a 240 kg-ot.

A NÉBIH adatai szerint, a korábbi években nyilvántartott élelmiszer eredetű megbetegedések 73%-a a közétkeztetésben, 21%-a pedig a vendéglátásban történt.

A NÉBIH a lejárt és nem nyomonkövethető élelmiszereket megsemmisítette. A cég többszázezer forint bírságra számíthat. Az épület helyiségeinek állapota szintén nem felelt meg az előírásoknak. A konyhában a falak csempehiányosak, az ajtók és tároló szekrények sérültek, takaríthatatlanok voltak. A húselőkészítőben a mosogatóba szennyvíz elvezetője csepegett. A raktárban közvetlenül a padozaton tárolták az élelmiszereket.

A cég másik két konyháján elvégzett ellenőrzések során a szakemberek élelmiszerbiztonsági problémát nem találtak. 

 

Zárásként, idéznénk a cég honlapján található szolgenjükből és az alapelveikből: “Színvonalas, elérhető árú közétkeztetés, friss alapanyagokból”.  “Az étkeztetésben egyik legfőbb erényünk az, hogy a „porlevesekkel” ellentétben friss alapanyagokból készítjük ételeinket, melyekhez a friss nyersanyagot többnyire helyi termelőktől szerezzük be. …. A minőségi gyermekétkeztetés cégünk elsődleges célja, küldetésünknek tekintjük az egészséges és változatos kiszolgálást.” 

 

Kép: brake.co.uk

Forrás: NÉBIH

 

 Tetszett a cikk? Nyomd meg a lenti gombot és támogasd a www.tudatosvasarlo.hu fenntartását egyszeri felajánlással.  Köszönjük!

 

   

 

Legyél Te is a Tudatos Vásárlók Egyesülete büszke támogatója!

A TVE éves támogatói díja 2500 forint. És ezért kapsz egy Tudatos Vásárló Kedvezménykártyát is.

 

 

Kattints ide, ha szeretnél 5-15% kedvezménnyel vásárolni a TVE által minősített helyeken.

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Greenwashing? Erre figyelj a boltokban!

Greenwashing? Erre figyelj a boltokban!

Ne dőlj be a zöldre festési praktikáknak és a hangzatos marketing szövegeknek! Összegyűjtöttünk néhány tipikus ál-zöld állítást, amik mögött a leggyakrabban nem áll valós fenntarthatósági törekvés. Pörgesd végig, kerüld el őket Te is. Nem igazán tiszta számodra, mit tekinthetünk zöldre festésnek? Itt leírtuk, mi az a greenwashing, a zöldre festés, és mi a baj vele?, itt […]

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok