Linkek

Zöldköznapok

Tippek és infók a környezettudatos életmódhoz.

Jól lakni

Az Ökoszolgálat honlapja környezetkímélő háztartási praktikákkal.

Ethical Consumer

Az etikus vásárlás egyik veteránja, a TudatosVásárló.hu és egyesületünk egyik fő partnere.

Osztrák termékek értékelése

Az osztrák Greenpeace által fenntartott on-line vásárlói magazin az Ausztriában kapható különféle termékekkel kapcsolatban (az élelmiszerektől a kozmetikumokon át egészen a lakberendezésig, s még azon is túl) ad tájékoztatást. Az aktuális hírek, tesztek, értékelések mellett a magazin különösen értékes része a már most is több mint 3000 forgalomban lévő fogyasztási cikk értékelését tartalmazó adatbázis, amelyet számos osztrák és nemzetközi szervezettel együttműködve gondoz. A termékeket összetételük, csomagolásuk, eredetük, valamint a gyártó környezeti és társadalmi teljesítménye alapján négyféle kategóriába sorolják: ajánlott, jó, kritikus, elégtelen. A határ túloldalán kapható termékek közül sok nálunk is kapható, ezért ha vásárolni indulunk, s valóban jó döntést szeretnénk hozni, mindenképp érdemes tanulmányozni az oldalt. Továbbá ha más termékeket vásárolunk is, sok megtudható abból, hogy mértékadó ítészek milyen szempontok alapján “tesznek rendet” a piacon.

Tudatos építőmesterek és épületek honlapja

The AECB (The Association for Environment Conscious Building) is a network of individuals and companies with a common aim of promoting sustainable building. It brings together builders, architects, designers, manufacturers, students, educators, housing associations and local authorities, to develop, share and promote best practice in environmentally sustainable building.

Budapest Minden Ingyen - Budapest Freecycle

"Sokan értékeket is kidobnak, ami pazarlás. Ez a fórum azért van, hogy mielőtt kidobsz valamit, másokat értesíts. Ha valamire nincs már szükséged és ingyen odaadnád, akkor írd meg. Lehet, hogy valakinek pont az kell, amit te ki akarsz dobni. Ha szeretnél ingyen kapni valamit, azt is írd meg, mert lehet, hogy valakinek a sufnijában ott hever, ami neked kellene, és szívesen odaadná! Ha szeretnél valakinek ajandékot adni, ez a te fórumod! Ha szeretnél segíteni valakinek ingyen, nyugodtan hirdesd a szakmádat..."

  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium,
    a fogyasztók érdekében