Linkek

K-monitor

Független Korrupciófigyelő Iroda - sajtófigyelő hírportál a korrupciós ügyek világából.

Eco-chick

Etikus életmód-blog nőknek, nőktől. Igényes és fenntartható.

Ethical Consumer

Az etikus vásárlás egyik veteránja, a TudatosVásárló.hu és egyesületünk egyik fő partnere.

A cucc története

Annie Leonard rövid és szemléletes előadása a fenntarthatatlan és fenntartható termelésről és fogyasztásról, avagy miért nem működhet egy lineáris modell egy véges rendszerben?

Világmérő - magyarul

Érdekli, mekkora a világ népessége ebben a pillanatban? Hogy hányan halnak meg ma, mondjuk épp az éhezéstől? Kiváncsi, mekkora a világ szén-dioxid kibocsátása? A "világmérő" honlap a legalapvetőbb kormányzati, gazdasági,  élelmezés-, víz-, egészég-, népesedés-, környezet- és oktatásügyi adatokat tárja elénk jelenlegi állásuk szerint.  

Lehet Más a Világ! közösségi portál

Magyar aktivisták közösségi szeglete a kibertérben. Bárki nyithat saját csoportot, indíthat projektet, toborozhat támogatókat, együttműködőket – illetve csatlakozhat már létező csoportokhoz, kezdeményezésekhez, akciókhoz.

Happy Planet Index

Az angol New Economics Foundation Happy Planet Indexe újszerű metodika alapján rangsorolja az országokat. A szokásos gazdasági, egészségügyi, vagy épp halálozási mutatókkal szemben a minősítés alapja a "boldogság", amit pedig az élettel szembeni megelégedettség, a várható élettartam és az ezek eléréséhez szükséges ökológiai lábnyom alapján számítanak ki. A "boldogság" tehát itt több síkon is értelmezendő, . S ha az országok igen elgondolkodtató listáját átböngésztük, a saját magunkra vonatkozó mutatószám ugyancsak kiszámolható.

Redefining Progress: Gondoljuk újra a "fejlődés"-t!

A kanadai Redifining Progress non-profit szervezet a közpolitika és a gazdaság megreformálásán, fenntartható irányba való terelésén fáradozik. 

Munkatársai olyan eszközökkel tárják fel a gazdaság, a környezet és a társadalmi igazságosság állapotát, mint a valódi fejlődés mutató (GPI: Genuine Progress Indicator), vagy az ökológiai lábnyom számítás. Emellett szabályozási javaslatokat dolgoznak dolgoznak ki, amelyekkel a viselkedés kellően befolyásolható a fenti három területen (pl. környezethasználati adóreform javaslat), valamint új kereteket vázolnak fel azon régiek helyébe, amelyek jelenleg távol tartanak minket az egészséges tásadalomtól, gazdaságtól és környezettől.

A RP honlapon számos érdekes és jól használható tanulmány, elemzés, dokumentum található. Betekintést és bevezettetést nyerhetünk a fenntarthatósági indikátorok, a GPI, az ökolábbnyom vagy más mutatók világába és módszertanába, de képet nyerhetünk arról is, hogyan képzelik el a RP think-tank-jében a fenntartható világot, valamint azt, hogy mit és hogyan tesznek érte.

Föld Napja nemzetközi honlap

Minden, amit a Föld Napjáról tudni lehet. Programajánló világszerte.

nevasaroljsemmitnap.hu

Az egynapos vásárlási szünet kampánya önálló weboldalt hozott létre!

A nevasaroljsemmitnap.hu oldalon minden információ megtalálható: háttér, linkek, kezdeményező szervezetek, banner...

Liget

Havonta megjelenő irodalmi és ökológiai folyóirat honlapja. Rövid részletek az aktuális számból, előfizetési és rendelési lehetőség a Liget könyvekből.

The Ecologist

Az 1970-ben alapított The Ecologist folyóirat a világ egyik legolvasottabb környezetvédelmi magazinja. A négy kontinensen kiadott The Ecologist-ot 150 ország 200.000 lakosa olvassa. A legjelentősebb, génmódosítás, őserdő-pusztítás, éghajlatváltozás és a globalizáció káros hatásai elleni környezetvédelmi kampányok kulcsszereplőjeként a The Ecologist korai riasztásai világszerte támogatják a környezetvédelmi ügyeket. A The Ecologist nonprofit magazin, főszerkesztője Zac Goldsmith.
  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium,
    a fogyasztók érdekében