Linkek

Linkek » Fogyasztóvédelem » Megelőzés, tudnivalók, panasztétel

NMHH a közönségért

Az Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság oldalán média- és hírközlési termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban a felhasználók minden hasznos információt egybegyűjtve megtalálnak az ügyintézéshez szükséges címektől kezdve a jogszabályokon át az állampolgárokat segítő szolgáltatásokig és hírekig.

Ne dőljön be!

Megszorult, sok esetben BAR/KHR-listára került ügyfelek folyamatosan fordulnak hitelnek tűnő konstrukciókat kínáló cégekhez, fogyasztói csoportokat szervező vállalkozásokhoz. A Gazdasági Versenyhivatal azért indította el ezt az oldalt, hogy a fogyasztók megismerhessék a fogyasztói csoportok sajátosságait, az ezek ajánlataival kapcsolatos veszélyeket, és tudatosabban dönthessenek.

Európai Élelmiszer Információs Bizottság

Információk, cikkek, jogszabályok az élelmiszerbiztonságról, valamint az egészségről és a táplálkozásról. Részben magyar, részben angol nyelven.

Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok

Az Európai Bizottság Egészségügyi és Fogyasztóvédelmi Főigazgatóságának kampányoldala a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatokról és az ezeket megregulázó uniós irányelvről (UCP).

  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium,
    a fogyasztók érdekében