Linkek

Linkek » Nagylátószög » Klímaváltozás

Ecopassenger

Nézd meg, hogy a következő utazásod mennyi energiafogyasztással és káros anyag kibocsátással jár a különböző közlekedési eszközök esetén. Naprakész kalkulátor sok-sok érdekes adattal.

Egy mozdulat

Egyszerű tippek, ötletek, amelyeket te is megtehetsz a klímaváltozás ellen.

DriveClean.ca.gov

A buying guide for clean and efficient vehicles.

Polgármesterek Szövetsége

A Polgármesterek Szövetsége helyi és regionális önkormányzatokból álló fő európai mozgalom, amely önkéntes elkötelezettséget vállal az energiahatékonyság növelése és a megújuló energiaforrások saját területükön történő használata iránt.

Szén-dioxid kalkulátor

A CO2 rendezvény kalkulátor az Energia Klub által kifejlesztett alkalmazás, amely a bevitt, könnyen elérhető adatok alapján jó közelítéssel képes megjeleníteni egy rendezvény CO2 terhelését.

Végső visszaszámlálás: 100 hónap

A New Economics Foundation számításai szerint (2008 augusztusának elejétől) mindössze 100 hónapunk maradt, ekkor fogják a mai kibocsátási mutatók (és viszonylag konzervatív, mérsékelt számítások) szerint elérni az üvegházhatású gázok azt koncentrációt, amikor már az éghajlatváltozás nem "pusztán" 2 Celsius fok átlagos melegedést jelent. 100 hónapunk maradt mindössze a cselekvésre, ha ezalatt nem sikerül alapvetően megváltoztatni  életmódunkat, gazdaságunkat, katasztrofális következményekkel számolhatunk.

Cool Earth Action – Tartsuk hűvösen a Földet, tartsuk meg az esőerdőket!

Többet ér az emberiség számára, ha lábon hagyja az esőerdő fáit, s nem vágja ki őket sem ültetvények, sem legelők, sem pedig bútorok számára. Az erdőpusztítás a klímaváltozás egyik legnagyobb előidézője: több szén-dioxid kerül így évente a levegőbe, mint az egész USA éves kibocsátása. A projektbe kapcsolódva (pl. a fejlett országokban most annyira népszerű karbon-semlegesség nevében) földek vásárolhatóak, hogy így mentsék meg darabról-darabra az esőerdőket.

DeSmogBlog

Na most akkor van klímaváltozás, vagy nincs? A hétköznapokban a “globális felmelegedés”, a “klímaváltozás” az egyik leggyakoribb kifejezés lett, de a médiát továbbra is rémképek és ködösítések uralják. A DeSmogBlog célja, hogy rendet vágjon a “smoggerek” (ködösítők?) és a “desmoggerek” (tisztánlátók?) között, hogy fellibbentsék a leplet az üzeneteket, jelentéseket generáló óriási PR gépezetekről. Milyen érdekek húzódnak meg a klímaszkepticizmus mögött? Hol húzódnak a frontvonalak? Van egyáltalán megoldás? Van – állítja a blog szerzőgárdája.

Culture Change

Remek írások olajfüggőség, biciklizés, autózás, energia témákban.

MyClimate.org

Ha szeretnéd kárpótolni a környeztet a repülőútjaid által okozott széndioxid-kibocsátás miatt, ez a te oldalad!

Greenfo

Környezetvédő Újságírók Társasága - Zöld iránytű a neten
  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium,
    a fogyasztók érdekében