Linkek

Linkek » Étel-ital » Helyi élelmiszer

Helyi Termék Magazin

A magazin célja:

  • Egy tudatos vásárlói magatartással rendelkező fogyasztói réteg információkkal való ellátása, tájékoztatása.
  • Egészséges helyi élelmiszerek és helyben előállított javak (kézműves termékek, használati tárgyak) valamint szolgáltatások népszerűsítése, társadalmi elfogadottságuk növelése.
  • Magyar termékek iránti kereslet növelése.
  • Fogyasztóvédelem.
  • Méltányos kereskedelem népszerűsítése.

Eat seasonably! Get growing!

Ezen az oldalon megtudhatod, melyek a legegyszerűbben termeszthető növények, és tanácsot is kapsz, hogy érdemes nekifogni a kertészkedésnek.

Kamra-túra

Kamra-túra honlapján a homokháti termelők gazdaudvar hálózata egyre bővülő kínálatával ismerkedhetsz meg. Válogathatsz homokháti gazdák termékeiből, de meglátogathatod a gazdaudvarokat is.

Vedd a magyart!

Cikkek, adatbázisok magyar termékekről.

Városi Kertek Egyesület

A Városi Kertek Egyesület, az általa alapított kerteket a helyi önkormányzattal szoros együttműködésben és a kerületi közösség aktív bevonásával, a kihasználatlan városi tereken hozza létre. Az egyesület vállalja az önkormányzati tárgyalásokat és a jogi egyeztetései tevékenységet, koordinációt a kerttervezésben, és a közösségépítési folyamatot, a kert első éves működtetésében aktív-vezető részvételt.

School Food Matters

A kampány célja, hogy a brit iskolákban elterjesszék a kertészkedéssel, főzéssel és egészséges táplálkozással kapcsolatos programokat.

Food for life

Ötletek ahhoz, hogyan vehetjük rá az iskolánkban a diákokat, hogy helyi élelmiszert fogyasszanak, netán maguk is belevágjanak a kertészkedésbe.

Magyar temékek

Hazai élelmiszerek, termékek vásárlásával nemcsak magyar munkahelyeket teremthetünk, illetve óvhatunk meg, de segíthetjük nemzetgazdaságunk fejlődését is. Ez az oldal tartalmazza a legtöbb magyar tulajdonú vállalat márkáit, nevét, honlapját.

Termelőtől.hu

Az adatbázis célja összegyűjteni és kereshetővé tenni a lehető legtöbb hazai termelő elérhetőségét, azért, hogy mindazok, akik szeretik a gyerekkort idéző régi ízeket, könnyen megtalálják a lakóhelyükhöz legközelebb lévő termelőt és felvehessék vele a kapcsolatot telefonon vagy személyesen. Ajánlj Te is termelőt!

RUAF- városi mezőgazdaság

A holland Rural Agriculture Foundation (RUAF) városi mezőgazdasággal foglalkozó tematikus oldala.

OrganicLea

Az Organiclea kis termelői-fogyasztói szövetkezet Londonban.

Slow Food Magyarországon

A slow food mozgalom a gyorsétkezdei „fast food” étkezési stílus ellentettjére, a „lassú étkezésre”, a nemes táplálkozásra irányítja a figyelmet. A mozgalomnak jelenleg 3 csoportja működik Magyarországon, és továbbiak alakulása várható.

SlowFood.com

A SlowFood mozgalom honlapja.
Cikkek, hírek lassú étkekről, a mozgalomról, a hálózatról, eseményekről.
  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium,
    a fogyasztók érdekében