Linkek

NMHH a közönségért

Az Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság oldalán média- és hírközlési termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban a felhasználók minden hasznos információt egybegyűjtve megtalálnak az ügyintézéshez szükséges címektől kezdve a jogszabályokon át az állampolgárokat segítő szolgáltatásokig és hírekig.

Consumer Classroom

A Consumer Classroom egy közösségi honlap tanároknak, akik együtt alakítják ki az EU-szerte fellelhető fogyasztói oktatási források, illetve interaktív és kooperatív oktatási eszközök átfogó könyvtárát annak érdekében, hogy segítsenek kidolgozni és megosztani az órák anyagát a diákokkal és más tanárokkal.

Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

2007. szeptember 1-én a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség és a regionális fogyasztóvédelmi felügyelőségek összevonásával egységes fogyasztóvédelmi szervezeti rendszer született, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH). Az intézményi átszervezéssel párhuzamosan a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) új honlapot is kapott, ami a www.nfh.hu cím mellett a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség korábbi URL hivatkozásán, a www.fvf.hu-n is elérhető.

Az NFH honlapján aktuális hírek mellett sok hasznos melléklet is elérhető: így Gyakran ismételt Kérdések szekció, hasznos tudnivalók, jogi kalauz, vizsgálati jelentések, termékbiztonságra vonatkozó tudnivalók, valamint a veszélyesnek ítélt termékek adatbázisa kereshető formában.

TANTUSZ

A TANTUSZ az Ön fogyasztói szokásai alapján segít eligazodni a vezetékes- és mobiltarifák között, bemutatja a külföldi mobiltelefon-használat (roaming) költségeit, valamint a szolgáltatók kombinált (vezetékes telefon, internet, televízió együtt) csomagkínálatát is. Tájékoztat arról, hogy az Ön által megadott magyarországi lakcímen milyen szélessávú internet-hozzáférések, illetve televíziós szolgáltatások közül lehet választani.

Európai Élelmiszerbiztonsági Hivatal

The European Food Safety Authority (EFSA) is the keystone of European Union (EU) risk assessment regarding food and feed safety. In close collaboration with national authorities and in open consultation with its stakeholders, EFSA provides independent scientific advice and clear communication on existing and emerging risks.

Tékozló Homár

Az index rovata konzumidiótáknak és a rajtuk röhögőknek.

Kosár Magazin

Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület kiadasában megjelenő fogyasztóvédelmi havilap internetes elérhetősége. A lap az újságosoknál kapható.

Fogyasztóvédelem.com

On-line fórum a fogyasztók érdekeinek védelmében. Hírek, jogszabályok, cikkek, sajtóközlemények és tematikus fórumok. Cenzúrázatlan.

Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület

Országos hatáskörrel, és a fogyasztóvédelem majd minden területével foglalkozó civil szervezet, mely aktívan részt vesz a Békéltető Testületek munkájában.

Gazdasági Versenyhivatal

Bár főleg piaci versenyjogi információkat tartalmaz a honlap, a fogyasztók megtévesztésével kapcsolatos versenytanácsi döntések is megtalálhatók rajta.
  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium,
    a fogyasztók érdekében