Linkek

Linkek » Nagylátószög » Fogyasztás, életmód, fogyasztás pszichológiája

Zöldköznapok

Tippek és infók a környezettudatos életmódhoz.

Szívesség.net

A portál ahhoz biztosít felületet, hogy emberek egymásnak segíthessenek - szívesség keretei között - így a kérés és a felajánlás  egymásra találjon.

 

Freegan: tudatos nem-vásárlók

A freegan mozgalom [az angol free, azaz szabad, és a vegán szó összevonásából] totális bojkottot hirdet a mai domináns gazdasági rendszerrel szemben. Vásárlás helyett guberálás, lakásvásárlás helyett házfoglalás, autózás helyett stoppolás, biciklizés.

Ökorazzi

Internetes zöld pletykalap sztárokról, ügyekről.

Eco-chick

Etikus életmód-blog nőknek, nőktől. Igényes és fenntartható.

Greendex

A National Geographic riportja a világ vásárlási szokásainak zöldüléséről. Nézz bele a saját fogyasztói kosaradba!

No Impact Man - egy városi zöld naplója New Yorkból

Colin Beavan blogja - ahogy egy zöld városlakó látja a világot. Mit tehet az ember a Földért, ha New Yorkban éli mindennapjait?

Happy Planet Index

Az angol New Economics Foundation Happy Planet Indexe újszerű metodika alapján rangsorolja az országokat. A szokásos gazdasági, egészségügyi, vagy épp halálozási mutatókkal szemben a minősítés alapja a "boldogság", amit pedig az élettel szembeni megelégedettség, a várható élettartam és az ezek eléréséhez szükséges ökológiai lábnyom alapján számítanak ki. A "boldogság" tehát itt több síkon is értelmezendő, . S ha az országok igen elgondolkodtató listáját átböngésztük, a saját magunkra vonatkozó mutatószám ugyancsak kiszámolható.

Globalrichlist.com

Gazdag vagy szegény vagy a világ többi lakosához képest? Írd be éves keresetedet a kalkulátorba, és meg fogsz lepődni az eredményen.

Adbusters

Reklámellenes reklámok, fantasztikus dizájnok. Melegen ajánlott.  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium,
    a fogyasztók érdekében