alap kinézet

Linkek

System Messages

Sugar Stacks

Ha szeretnéd tudni, hogy egyes termékekben mennyi cukor van ...

Nyelv

angol

Európai Élelmiszer Információs Bizottság

Információk, cikkek, jogszabályok az élelmiszerbiztonságról, valamint az egészségről és a táplálkozásról. Részben magyar, részben angol nyelven.

Nyelv

magyar

Food for life

Ötletek ahhoz, hogyan vehetjük rá az iskolánkban a diákokat, hogy helyi élelmiszert fogyasszanak, netán maguk is belevágjanak a kertészkedésbe.

Nyelv

angol

Ethical Consumer

Az etikus vásárlás egyik veteránja, a TudatosVásárló.hu és egyesületünk egyik fő partnere.

Nyelv

angol

Mit is eszem? Mit is iszom? - INBÉ

Mit takar a rejtélyes INBÉ kifejezés? Ha szeretnél többet megtudni arról, hogyan tervezhetsz magadnak egészséges, kiegyensúlyozott étrendet, hasznos segítség lehet a Mit is eszem? Mit is iszom? weboldal.

Nyelv

magyar

Osztrák termékek értékelése

Az osztrák Greenpeace által fenntartott on-line vásárlói magazin az Ausztriában kapható különféle termékekkel kapcsolatban (az élelmiszerektől a kozmetikumokon át egészen a lakberendezésig, s még azon is túl) ad tájékoztatást. Az aktuális hírek, tesztek, értékelések mellett a magazin különösen értékes része a már most is több mint 3000 forgalomban lévő fogyasztási cikk értékelését tartalmazó adatbázis, amelyet számos osztrák és nemzetközi szervezettel együttműködve gondoz. A termékeket összetételük, csomagolásuk, eredetük, valamint a gyártó környezeti és társadalmi teljesítménye alapján négyféle kategóriába sorolják: ajánlott, jó, kritikus, elégtelen. A határ túloldalán kapható termékek közül sok nálunk is kapható, ezért ha vásárolni indulunk, s valóban jó döntést szeretnénk hozni, mindenképp érdemes tanulmányozni az oldalt. Továbbá ha más termékeket vásárolunk is, sok megtudható abból, hogy mértékadó ítészek milyen szempontok alapján “tesznek rendet” a piacon.

Nyelv

német

Magyar Táplálékallergia és Táplálékintolerancia Adatbank

A Magyar Táplálékallergia és Táplálékintolerancia Adatbank azon élelmiszerek listáit közli, amelyek - a gyártók nyilatkozata alapján - nem tartalmazzák a problémás élelmiszer-összetevőt, és nem is szennyeződhettek azzal a gyártási, csomagolási eljárás során sem. Az élelmiszer előállítók vállalják, hogy a regisztrált élelmiszer összetételét a határidőn belül nem változtatják meg oly módon, hogy az a mentességet (pl.: gluténmentes, tojásmentes, szójamentes) befolyásolná. A terméklistákat évente felülvizsgálják és kibővítik, és az érvényesség határidejét a lista valamennyi lapján feltüntetik; a listák az eddigi gyakorlat szerint minden év december 31-ig érvényesek.

A rendelkezésre álló terméklisták a következők:

 • tejfehérje mentes
 • tejcukor (laktóz) mentes
 • gluténmentes
 • tojásmentes
 • szójamentes
 • földimogyorótól mentes
 • benzoesavtól és származékaitól mentes
 • azoszinezékektől mentes
 • kéndioxidtól és származékaitól mentes

élelmiszerek.

Nyelv

magyar

Európai Élelmiszerbiztonsági Hivatal

The European Food Safety Authority (EFSA) is the keystone of European Union (EU) risk assessment regarding food and feed safety. In close collaboration with national authorities and in open consultation with its stakeholders, EFSA provides independent scientific advice and clear communication on existing and emerging risks.

Nyelv

magyar

FairVilág

Információk a méltányos kereskedelemről és Fair Trade termékek magyarországi megjelenéséről.

 • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium,
  a fogyasztók érdekében

Smink