Linkek

Linkek » Étel-ital » Bio

KedvesCimbora

Tóth Győző biokertész menedékhelye

Ökogarancia

Ökológiai (biológiai, bio, öko, organikus) jelöléssel csak azok a mezőgazdasági termékek, élelmiszerek és takarmányok forgalmazhatók, amelyeket a jogszabályi előírások (az ökológiai termékek előállítására Európai Uniós jogszabályok vonatkoznak) betartásával és elismert ellenőrző szerv ellenőrzése mellett termeltek, dolgoztak fel, illetve importáltak. A minősítő munkát sokáig Magyarországon egyedül a Biokontroll (teljes és legújabb nevén Hungária Nonprofit Kft.) végezte. Mára lett versenytársa (hiába, ez is egy piaci alapon működő, szolgáltató szektor), az Ökogarancia Hungária Kft., amelynek munkáját a HU-ÖKO-02 jelölés mutatja a termékeken.

Biokontroll Hungária Ellenőrző és Tanúsító Nonprofit Kft.

A Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.-t a Biokultúra Egyesület hozta létre, az ökológiai gazdálkodást folytató hazai szervezetek szakmai érdekképviseletére és termékeik valamint szolgáltatásaik ellenőrzésére és a megfelelő minőség tanúsítására.

Magyar Biokultúra Szövetség

A Magyar Biokultúra Szövetség elsődleges célja az ökogazdálkodás és -termékfeldolgozás elterjesztése, valamint az ökotermékek fogyasztásának népszerűsítése. A Szövetség képviseli a hazai ökológiai gazdálkodók érdekeit országos és nemzetközi szinten a jogszabályalkotásban. Szakmai partnerként együttműködnek a hazai minisztériumokkal, hivatalokkal, mezőgazdasági és vidékfejlesztési kérdésekben.

  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium,
    a fogyasztók érdekében