Linkek

Linkek » Ép test » Baba, gyerek

Egészséges fészek

Ötletek babaváróknak és családosoknak az egészséges otthon kialakításához.

School Food Matters

A kampány célja, hogy a brit iskolákban elterjesszék a kertészkedéssel, főzéssel és egészséges táplálkozással kapcsolatos programokat.

Food for life

Ötletek ahhoz, hogyan vehetjük rá az iskolánkban a diákokat, hogy helyi élelmiszert fogyasszanak, netán maguk is belevágjanak a kertészkedésbe.

Farmland

Az Európai Bizottság gyerekeknek szóló weboldala. Célja, hogy játékos formában hívja fel a kisiskolások figyelmét a háztáji állatokkal való humánus bánásmódra. A Farmland névre keresztelt oldal interaktív módon segíti tájékozódni a 9-12 éves korú gyerekeket, nem utolsó sorban azzal a céllal, hogy az oldalt látogató fiatalok a jövő vásárló nemzedékeként felkészült és tudatos élelmiszer vásárlókká váljanak. A weboldal mellé kifejlesztettek egy online tanári segédkönyvet is, így a program iskolai tanórán, csoportos foglalkozás keretében is alkalmazható.

Környezetbarát gyerekek

Az EcoFriendlyKids hasznos környezeti nevelési segédoldal tematikus cikkekkel, ötletekkel, s megannyi más hasznos információval.

Consumer Classroom

A Consumer Classroom egy közösségi honlap tanároknak, akik együtt alakítják ki az EU-szerte fellelhető fogyasztói oktatási források, illetve interaktív és kooperatív oktatási eszközök átfogó könyvtárát annak érdekében, hogy segítsenek kidolgozni és megosztani az órák anyagát a diákokkal és más tanárokkal.

"Mindent a mosható pelenkáról..."

Informatív, a mosható pelenka témájának szentelt blog. Éljen!

EnergiaKaland

Az E.ON interaktív oktatóoldala nem csak gyerekeknek.

Diákoldal: használt könyvek, jegyzetek

Használt tankönyvek, jegyzetek a Diákoldal.hu-n. Takarékoskodjunk a papírral!

Médiatudor

A Médiatudor az első olyan program Európában, és így hazánkban is, amely az alsó tagozatos diákok médiatudatosságának fejlesztését célozza. Ezt a célt a program egyrészt ingyenesen biztosított iskolai oktatási segédanyagokkal, másrészt a szülők bevonásával törekszik megvalósítani.

Ökoiskola

Magyarországi ökoiskolák hálózatának weboldala.

Biokozmetikumok

A BDIH által minősített biokozmetikumok weboldala.

A gyerekmunka megszüntetéséért

A Gyermekmunka Szövetség egy nemzetközi hálózat, amely információt szolgáltat és közös fórumokat hoz létre a gyerekek munkaerőpiaci kizsákmányolása ellen.

  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium,
    a fogyasztók érdekében