Linkek

Linkek » Aktivista

Szívesség.net

A portál ahhoz biztosít felületet, hogy emberek egymásnak segíthessenek - szívesség keretei között - így a kérés és a felajánlás  egymásra találjon.

 

Freegan: tudatos nem-vásárlók

A freegan mozgalom [az angol free, azaz szabad, és a vegán szó összevonásából] totális bojkottot hirdet a mai domináns gazdasági rendszerrel szemben. Vásárlás helyett guberálás, lakásvásárlás helyett házfoglalás, autózás helyett stoppolás, biciklizés.

Ökorazzi

Internetes zöld pletykalap sztárokról, ügyekről.

Az "Advent összeesküvés"

A "Lehet más a karácsony!" világhálózat kampányoldala.

Kiva: közösségi mikrohitelezés

A Kiva nem kisebb feladatra vállalkozik, minthogy a "webkettes" technológiát a szolidaritás és a segítségnyújtás szolgálatába állítsa. Magánszemélyeket hoz össze, akik a hagyományos banki rendszer megkerülésével adhatnak egymásnak, illetve kaphatnak egymástól (jóval kedvezőbb feltételek mellett) kölcsönt, így járulva hozzá a szegénység felszámolásához.

Adhat.hu

2008-at a Nonprofit Információs és Oktató Központ (NIOK) Alapítvány új adományportál beüzemelésével nyitotta. Az oldal több ezer olyan civil szervezet adatait tartalmazza, amely adományra vár - ez mind az adományt várók, mind az adományozók számára igen nagy segítség. Számos olyan információ van itt összegyűjtve, ami a szervezetek munkáját segítik, az adományozók pedig különösebb címzés nélkül is felajánlathatnak tárgyat, pénzt, szolgáltatást (a felajánlásokból aztán a civil szervezetek válogathatnak). Arra is van lehetőség, hogy az adományozók válogassanak az ezekre beérkező felhasználási javaslatok közül. Az oldal fontos mérföldkő a hazai adományozói kultúra fejlesztésében.

Cool Earth Action – Tartsuk hűvösen a Földet, tartsuk meg az esőerdőket!

Többet ér az emberiség számára, ha lábon hagyja az esőerdő fáit, s nem vágja ki őket sem ültetvények, sem legelők, sem pedig bútorok számára. Az erdőpusztítás a klímaváltozás egyik legnagyobb előidézője: több szén-dioxid kerül így évente a levegőbe, mint az egész USA éves kibocsátása. A projektbe kapcsolódva (pl. a fejlett országokban most annyira népszerű karbon-semlegesség nevében) földek vásárolhatóak, hogy így mentsék meg darabról-darabra az esőerdőket.

Lehet Más a Világ! közösségi portál

Magyar aktivisták közösségi szeglete a kibertérben. Bárki nyithat saját csoportot, indíthat projektet, toborozhat támogatókat, együttműködőket – illetve csatlakozhat már létező csoportokhoz, kezdeményezésekhez, akciókhoz.

Budapest Minden Ingyen - Budapest Freecycle

"Sokan értékeket is kidobnak, ami pazarlás. Ez a fórum azért van, hogy mielőtt kidobsz valamit, másokat értesíts. Ha valamire nincs már szükséged és ingyen odaadnád, akkor írd meg. Lehet, hogy valakinek pont az kell, amit te ki akarsz dobni. Ha szeretnél ingyen kapni valamit, azt is írd meg, mert lehet, hogy valakinek a sufnijában ott hever, ami neked kellene, és szívesen odaadná! Ha szeretnél valakinek ajandékot adni, ez a te fórumod! Ha szeretnél segíteni valakinek ingyen, nyugodtan hirdesd a szakmádat..."

Ne Vásárolj Semmit Nap (Adbusters)

A Ne Vásárolj Semmit Nap kampány nemzetközi központja az Adbusters weboldalán.

nevasaroljsemmitnap.hu

Az egynapos vásárlási szünet kampánya önálló weboldalt hozott létre!

A nevasaroljsemmitnap.hu oldalon minden információ megtalálható: háttér, linkek, kezdeményező szervezetek, banner...

NeVásároljSemmit! Nap - Angliában

Mindent az angol NeVásároljSemmit! Napról.
Linkek, segédanyagok, események...
  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium,
    a fogyasztók érdekében