fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Legyünk óvatosak online szállásfoglaláskor!

| Tudatos Vásárló

Ez a cikk már 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

Az internetes szállásfoglalás az egyetlen dinamikusan növekvő ágazat a foglalási módok között. Azonban ezen a téren sem árt az óvatosság. Elmondjuk, miért.

A városi szobák 40%-át online foglalják le, és ez az arány hamarosan tovább növekszik. Teret nyertek és szép számmal alakultak ugyanis az online szállodai helyfoglaló portálok, kuponos oldalak, amelyeket minden internettel rendelkező utazó figyelemmel kísér. Nem árt azonban az óvatosság.

Kedvezményes szállásfoglalásra jogosító voucherek esetén a kínált csomag tartalmát érdemes a vásárlás vagy foglalás előtt leellenőrizni. A kezdetben igen jutányosnak tűnő ajánlat sok olyan apró betűs részt tartalmazhat, mely a helyben fizetendő árat megemeli, és a végső mérlegnél az utazni, pihenni vágyó rádöbbenhet, hogy az ajánlat a valóságban már közel sem annyira akciós mint az első pillanatra látszott. A szállodák saját honlapján érdemes megnézni azt is, hogy a csomag kedvezmény nélkül mennyibe kerül, esetleg a szolgáltatónál közvetlenül foglalható-e hasonló feltételek mellet szállás.

Ha probléma merül fel a helyszínen, vagy eltérést tapasztalunk a leírtaktól, például nem azt a szobát kaptuk, amelyet kiválasztottunk a képek alapján, akkor azt rögtön jelezni kell a szállodában. Amennyiben nem sikerül orvosolni, arról jegyzőkönyvet kell felvetetni. Az online szállásfoglaló portáltól is kaphatunk segítséget.

A fejlődés iránya logikusan az online helyfoglalások növekedését mutatja. Hogy miért? Nem csak az árakat látja a helyfoglaló azonnal, de a különféle szállodaértékeléseket is, vagy akár a korábbi vendégek bejegyzéseit, véleményeit is. Az vendég így könnyen össze tudja hasonlítani a felkínált lehetőségeket és eldöntheti, melyik szobát választja.

Kép [cc] alhikes

 

 

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Egészséges ősgabonák a tányérunkon

Egészséges ősgabonák a tányérunkon

2023. február 18-án tartottuk a Közösségi Mezőgazdálkodás Családi napot. Aki eljött, személyesen is megismerkedhetett 11 hazai közösségi gazdával, valamint a témába vágó beszélgetéseket, előadásokat hallgathattak meg. Ha érdekelnek a gabonák és az egészséges táplálkozás, nézd meg a beszélgetést a Családi napról az ősgabonákról Dr. Szira Fruzsinával az ÖMKI vezető kutatójával, Fülöp Ádámmal a Pipacs Pékség […]

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok