fbpx

| Tudatos Vásárló

Legyen méregmentes közterület a Népliget!

A Levegő Munkacsoport kezdeményezi, hogy Magyarországon is létrejöjjenek méregmentes közparkok. Ez a kezdeményezés Nyugat-Európábaa és az USA területén már egyre népszerűbb.

A közparkok egyik fő célja, hogy biztosítsák a lakosság egészséges körülmények között való pihenésének, kikapcsolódását. A parkokban használt növényvédő szerek és biocidok alkalmazása azonban kisebb-nagyobb mértékben, de környezeti és egészségügyi kockázattal jár. Ezek a kockázatok a gyermekek esetén a legnagyobbak. 

A Levegő Munkacsoport ezért azt kéri a Főkerttől, hogy fontolják meg az irtószerek használatának drasztikus korlátozását egyes közterületeken a lakosság egészségügyi kockázatainak csökkentése, illetve a főváros és a Főkert lakossági megítélésének javítása érdekében. (Franciaország, Dánia és Belgium több településén már bevezették a méregmentes parkok és közterületek rendszerét.)

A civil szervezet szerint a program bevezetésére kedvező helyszínt biztosíthatna például a Népliget, amely egyrészt könnyen elérhető, másrészt viszonylag nagy mérete és „extenzívebb” kialakítása vélhetően nagyobb védettséget ad a területnek a károsítókkal szemben.

 

Megjelent a Levegő Munkacsoport Vegyi anyag hírlevelének 2011. februári számában. Feliratkozás: reach [kukac] levego.hu

Kép [cc] lorenzonpir

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás