fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Legyen méregmentes közterület a Népliget!

| Tudatos Vásárló

A Levegő Munkacsoport kezdeményezi, hogy Magyarországon is létrejöjjenek méregmentes közparkok. Ez a kezdeményezés Nyugat-Európábaa és az USA területén már egyre népszerűbb.

A közparkok egyik fő célja, hogy biztosítsák a lakosság egészséges körülmények között való pihenésének, kikapcsolódását. A parkokban használt növényvédő szerek és biocidok alkalmazása azonban kisebb-nagyobb mértékben, de környezeti és egészségügyi kockázattal jár. Ezek a kockázatok a gyermekek esetén a legnagyobbak. 

A Levegő Munkacsoport ezért azt kéri a Főkerttől, hogy fontolják meg az irtószerek használatának drasztikus korlátozását egyes közterületeken a lakosság egészségügyi kockázatainak csökkentése, illetve a főváros és a Főkert lakossági megítélésének javítása érdekében. (Franciaország, Dánia és Belgium több településén már bevezették a méregmentes parkok és közterületek rendszerét.)

A civil szervezet szerint a program bevezetésére kedvező helyszínt biztosíthatna például a Népliget, amely egyrészt könnyen elérhető, másrészt viszonylag nagy mérete és „extenzívebb” kialakítása vélhetően nagyobb védettséget ad a területnek a károsítókkal szemben.

 

Megjelent a Levegő Munkacsoport Vegyi anyag hírlevelének 2011. februári számában. Feliratkozás: reach [kukac] levego.hu

Kép [cc] lorenzonpir

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

2022 tavaszán a tavaszi Tiszta otthon és ÖkoKör Kamra csoportok lezárultát és a közösen elért eredményeket egy zártkörű workshoppal ünnepeltük meg. Harmincan gyűltünk össze, hogy a fenntarthatóság jegyében vegán szendvicskrémeket készítsünk a Közöshely dolgozóinak vezényletével, valamint Vászonzsákoslány, azaz Antal Évi a melt&pour szappankészítés rejtelmeibe avatott be minket. Mi az az ÖkoKör? Itt megmutatjuk!

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok