fbpx

| Tudatos Vásárló

Légy a részese! képzéssorozat – Hogyan indíthatsz el egy közösségi gazdaságot?

Már sokat tudsz a közösségi mezőgazdálkodás elméletéről, de úgy érzed, hogy az induláshoz még szükséged van néhány gyakorlati információra? Segítség kell a tervezéshez? Nem tudod, hogyan hirdess? Akkor várunk a TVE közösségi mezőgazdálkodással foglalkozó képzéssorozatának második alkalmán. 

A közösségi mezőgazdálkodás biztos megélhetést jelent a kistermelőknek, a fogyasztókat pedig megbízható forrásból származó, jó minőségű élelmiszerhez juttatja. Ahhoz, hogy egy gazdaság csak a köré szerveződő tagokból éljen meg, minimum 2-3 év szükséges. A sikeres működéshez elengedhetetlen az alapos tervezés és a közösségi működés részletes megismerése.

Légy a részese! képzéssorozat második alkalmán ezért szakértők és tapasztalt gazdálkodók segítenek majd abban, hogy a résztvevők gyakorlati információkat kapjanak a közösségi gazdaságok indításához vagy segítéséhez.

Szó esik majd arról:

– ki az ideális közösségi gazda és fogyasztó;

– mik az első lépések induláskor;

– mik az indulás nehézségei, és hogyan küzdhetők le;

– mitől lesz sikeres egy induló közösség.

A képzésen Payr Anna és Ifj. Czina Ferenc, a Dunaszigeti ZöldségKözösség gazdálkodói fogják megosztani velünk tapasztalataikat saját közösségi gazdaságuk beindításáról.

Időpont: 2015. november 28. (szombat), (9.00-17.00)

Helyszín: Budapest (A pontos részleteket e-mailen küldjük majd el.)

Jelentkezés: Mivel a képzésen csak azok vehetnek részt, akik már megfelelő információval rendelkeznek a közösségi mezőgazdálkodásról, és a résztvevők száma limitált,  jelentkezésedet csak akkor tudjuk elfogadni, ha kitöltöd az alábbi kérdőívet >>>.

A képzésre azokat várjuk, akik:

–          vállalják, hogy visszajelzést adnak a képzés felépítéséről, tematikájáról;

–          részt tudnak venni a képzés egészén;

–          alapvető tudással rendelkeznek a közösségi mezőgazdálkodás elméleti hátteréről.

A képzéssorozat harmadik alkalmán (2016. februárjában) azzal foglalkozunk majd, hogy miként lehet megerősíteni egy ilyen közösségi kezdeményezést a közösségépítés és a csoportos problémamegoldás eszközeivel.

A képzésről és a projektről további információk Perényi Zsófiánál, a zsofi@tve.hu e-mail címen kérhetőek.

Legkésőbb 2015. november 12-én mindenkinek visszajelzünk, hogy elfogadtuk-e a jelentkezését.

A projektet az Európai Bizottság támogatta. A képzés tartalma nem szükségszerűen tükrözi az Európai Bizottság nézeteit.

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás