fbpx

| Tudatos Vásárló

LED it be… Jön a szuperhatékony LED-körte

Három éven belül végleg kimúlik a hagyományos villanyégő? Brit tudósok nemrégiben új, LED technológiával készült villanykörtéket mutattak be.

 

A különösen energiatakarékos LED fényeket már jól ismerjük a különféle elektronikai termékekből. Ezek világítanak például a mobiltelefonokban, számítógépekben is. Eddig azonban a LED fény nem volt elegendően fényes ahhoz, hogy nagy tereket bevilágítson.

A Glasgow-i Egyetem és az Institute of Photonics kutatói most úgy vélik, megtalálták azt a technológiát, amely lehetővé teszi, hogy a LED-ek plusz áramfogyasztás nélkül is fényesebben világítsanak.

A nano-imprint litográfia nevű nanotechnológiai módszer segítségével mikroszkopikus méretű lyukakat vágnak a LED-ek felszínén, így azok fénye erősebbé válik. A kutatók erre, az eddig lassú és pénzigényes technológiára találtak most olcsóbb és gyorsabb módot.

A LED-es körte a jelenlegi energiatakarékos fénycsöveknél is kevesebb energiát fogyaszt, és élettartama is hosszabb.

 

Forrás: Daily Mail

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás