fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

LED it be… Jön a szuperhatékony LED-körte

| Tudatos Vásárló

Három éven belül végleg kimúlik a hagyományos villanyégő? Brit tudósok nemrégiben új, LED technológiával készült villanykörtéket mutattak be.

 

A különösen energiatakarékos LED fényeket már jól ismerjük a különféle elektronikai termékekből. Ezek világítanak például a mobiltelefonokban, számítógépekben is. Eddig azonban a LED fény nem volt elegendően fényes ahhoz, hogy nagy tereket bevilágítson.

A Glasgow-i Egyetem és az Institute of Photonics kutatói most úgy vélik, megtalálták azt a technológiát, amely lehetővé teszi, hogy a LED-ek plusz áramfogyasztás nélkül is fényesebben világítsanak.

A nano-imprint litográfia nevű nanotechnológiai módszer segítségével mikroszkopikus méretű lyukakat vágnak a LED-ek felszínén, így azok fénye erősebbé válik. A kutatók erre, az eddig lassú és pénzigényes technológiára találtak most olcsóbb és gyorsabb módot.

A LED-es körte a jelenlegi energiatakarékos fénycsöveknél is kevesebb energiát fogyaszt, és élettartama is hosszabb.

 

Forrás: Daily Mail

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

2022 tavaszán a tavaszi Tiszta otthon és ÖkoKör Kamra csoportok lezárultát és a közösen elért eredményeket egy zártkörű workshoppal ünnepeltük meg. Harmincan gyűltünk össze, hogy a fenntarthatóság jegyében vegán szendvicskrémeket készítsünk a Közöshely dolgozóinak vezényletével, valamint Vászonzsákoslány, azaz Antal Évi a melt&pour szappankészítés rejtelmeibe avatott be minket. Mi az az ÖkoKör? Itt megmutatjuk!

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok