- Tudatos Vásárlók
- Hús, vegetáriánus
KONYHA ÉS KERT
Kiváló Minőségű Sertéshús
A Kiváló Minőségű Sertéshús (KMS) védjegy garantálja ezentúl, hogy az ezzel a jelzéssel ellátott sertéshúsok és sertéshús készítmények megbízható, felelős magyar gazdaságból származnak, előállításukat rendszeres, szigorú és folyamatos ellenőrzés kísérte, útjuk pedig az élőállattól a vásárlásig nyomon követhető. A KMS védjegy segíti a fogyasztókat abban, hogy átlagon felüli minőségű, hazai terméket választhassanak. A […]
KONYHA ÉS KERT
ASC
Kapcsolódó linkek http://www.asc-aqua.org Hasonló címkék MSC Delfinbarát | NOAA
KONYHA ÉS KERT
Magyar Baromfi
A Baromfi Termék Tanács védjegye. A tanács szabályzata szerint a védjegyet a minőségbiztosítási és élelmiszer-biztonsági szabályoknak megfelelő, hazai alapanyagból Magyarországon gyártott friss vagy feldolgozott baromfihústermékek kaphatják. A Baromfi Termék Tanács szigorú, rendszeres adatszolgáltatásra kötelezi tagjait, és tájékoztatásuk szerint független minőségbiztosítási szervezettel ellenőrzi a feltételek meglétét. Kapcsolódó linkek http://www.mbtt.hu/page.phphttp://www.jomagyarbaromfi.hu Hasonló címkék Magyar Termék Kft. – magyar […]
KONYHA ÉS KERT
Delfinbarát | NOAA
Tonhalakból készült élelmiszerkészítményeken lehet feltüntetni a Delfinbarát (Dolphin-safe) címkét. Az 1980-as években döbbenten tapasztalták, hogy a tonhalak kifogása során évente több mint százezer delfin pusztult el. Fogyasztói nyomásra terjedtek el a delfinbarát tonhalhalászati módszerek, és a amerikai szövetségi előírások betartásának tanúsítására született meg a címke. Több „delfinbarát” címke is jelen van a piacon, mert több […]
KONYHA ÉS KERT
Szürkemarha
Magyar Szürke Szarvasmarhát Tenyésztők Egyesületének eredetigazolási és terméktanúsító védjegye, amely olyan húsokra és hústermékekre kerülhet fel, amelyek magyar szürke fajtájú marhából származnak. A minősítő szervezet a védjegyhasználatra jogosult termékeket DNS mintavétel alapján rendszeresen ellenőrzik. A terméket nem csak a védjegy, hanem ún. ENAR szám is azonosít. Ez a szám a jószágot nem csak élete folyamán […]
KONYHA ÉS KERT, SZÉPSÉG-EGÉSZSÉG
EU Organic
A természeti környezetre kedvező módon, jogszabályban rögzített körülmények között előállított élelmiszerek kaphatják meg a bio minősítést. A szigorú követelményeknek való megfelelést független szervezetek tanúsítják, a folyamatos ellenőrzések biztosítják a fogyasztó számára, hogy valóban ökológiai termesztésből/termelésből származó (köznapi néven bio) zöldséget, gyümölcsöt, fűszert, húst vagy belőlük készült terméket vásárol. Biotermesztés szabályai az egész Európai Unióban egységesek, […]
KONYHA ÉS KERT
HU-ÖKO-02: bio termék
A természeti környezetre kedvező módon, jogszabályban rögzített körülmények között előállított élelmiszerek kaphatják meg a bio minősítést. A szigorú követelményeknek való megfelelést független szervezetek tanúsítják, a folyamatos ellenőrzések biztosítják a fogyasztó számára, hogy valóban ökológiai termesztésből/termelésből származó (köznapi néven bio) zöldséget, gyümölcsöt, fűszert, húst vagy belőlük készült terméket vásárol Magyarországon két szervezet jogosult igazolni, hogy a […]
KONYHA ÉS KERT, SZÉPSÉG-EGÉSZSÉG
HU-ÖKO-01: bio termék
A természeti környezetre kedvező módon, jogszabályban rögzített körülmények között előállított élelmiszerek kaphatják meg a bio minősítést. A szigorú követelményeknek való megfelelést független szervezetek tanúsítják, a folyamatos ellenőrzések biztosítják a fogyasztó számára, hogy valóban ökológiai termesztésből/termelésből származó (köznapi néven bio) zöldséget, gyümölcsöt, fűszert, húst vagy belőlük készült terméket vásárol. Magyarországon két szervezet jogosult igazolni, hogy a […]
KONYHA ÉS KERT
MSC
Aki a fenntartható tengeri halászatot szeretné támogatni, válassza az MSC címkével jelölt, minősített termékeket. A Marine Stewardship Council címkéjét azok a halászok használhatják, melyek tartózkodnak a halászati területek vagy fajok túlhalászástól, az egyes halfajok kihalásához vezető módszerektől, illetve a halászterületeiken kihalófélben lévő fajták egyedszámának növekedését biztosító módszereket alkalmaznak. Az ökológiai hatások mérséklése érdekében a helyi […]